EDİRNE Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu Derneği kurum bakımında olan çocuklara bisiklet hediye ederek, 'Çocuklarımız ekran ile değil, akranları ile büyüsün' projesine destek verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çocukların internet ve ekran bağımlılığından kurtarılması amacıyla başlatılan 'Çocuklarımız ekran ile değil, akran ile büyüsün' projesine Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği de destek verdi. Melahat Hulusi Datenin Sevgi Evleri Sitesi'ne giden dernek üyeleri, kendi imkanlarıyla aldıkları bisikletleri çocuklara hediye etti.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, bakanlığı projeyi 81 ilde sürdürdüğünü ifade ederek, "Yaz tatili kapsamında çocuklarımızın pozitif olarak, doğru yönlendirilmesini sağlayarak doğa ve akranları ile etkileşimlerini desteklemek için çalışmalarımız da devam ediyor. Kampanyamıza destek veren;, Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu Derneğine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Özbaş, EBİDOST Dernek Başkanı Barış Yalçındağ'a desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.

Çocukları sevindirmenin ve kampanyaya destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Barış Yalçındağ ise "Derneğimiz bünyesinde bisiklete gönül vermiş olan arkadaşlar ile toplantılarda genç kardeşlerimize hem sosyal açıdan hem de spor aktivitesi olarak 'ne yapabilir' diye düşündük ve aklımıza bu şekilde bir düşünce geldi. Küçük büyük katkı sağlayan tüm arkadaş ve kurumlara tek tek teşekkür etmek isteriz. Bisikletleri kullanacak çocuklara güvenli sürüş teknikleri ve doğru bisiklet kullanımı eğitimlerini dernek olarak vereceğiz" diye konuştu.