EDİRNE  Belediye Başkanı Recep Gürkan, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında belediyenin yaptırdığı basketbol sahası, futbol sahası ve Cem Evi'ne yapılan çocuk parkının açılışını gerçekleştirdi. Gürkan, "Mustafa Kemal'in o aydınlık ışığından, aydınlık fikirlerinden, devrimlerinin izinden gittiğimiz müddetçe Türkiye Cumhuriyet'i ilelebet payidar olacaktır" dedi. 

'Çocuklar özgür büyüsün; özgür çocuklar olsun' parolasıyla yola çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda; Atatürk'ün çocuklarına yeni oyun alanları kazandırdı. Başkan Gürkan; ilk olarak Edirne Belediyesi tarafından Şükrüpaşa Mahallesi'nde hizmete sunulan basketbol sahasının açılışını daha sonrada Fatih Mahallesi'ne yapılan futbol sahası ile çocuk oyun parkının açılışını gerçekleştirdi. Burada konuşan Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer, parkı hizmete kazandıran Başkan Gürkan'a teşekkür etti. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Cumhuriyeti'mizin kurucusu, milletimizin kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan 98 yıl önce egemenliği saraydan, bir kişiden alarak millete vermesin yıl dönümü; diğer taraftan Mustafa Kemal Atatürk'ün engin hoşgörüsü ile dünyanın bütün çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan'ın da yıl dönümü. İnsanların sürekli yaşadığı bir yerde hiçbir hizmet için 'tamam' denilemez. Hep geliştirme ve yenileme ihtiyacı vardı. Muhtarınız, birkaç ay önce ziyaretine gittiğimde bu alanı gösterdi ve bu alanın park yapılmasını talep etti.  Edirne Belediyesi olarak mahalle sakinlerinin gölgeleneceği alanlar ile çocuklarımızın futbol oynayabileceği sahayı ve çocuklarımızın özgürce oynayabileceği oyun grubumuzu kurduk ve 23 Nisan'da Fatih Mahallesi'nin hizmetine sunduğumuz bu parka 30 Mart 1432'de Edirne'de doğan hemşehrimiz Fatih Sultan Mehmet'ten de esinlenerek, Fatih Çocuk Oyun Parkı adını verdik. Mahallemize hayırlı olsun" dedi. 
    
Mahalle halkına bugüne kadar gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi veren Gürkan, "2014'te sizlerin karşınıza çıkıp sizlerden oy isterken, toplam 43 tane vaatte bulunmuşuz. Bunların bir kısmı somut projeler, bir kısmı soyut. Örneğin 'Edirne'yi barış ve huzur kenti yapacağız. Belediye hiçbir kurum ve kişiyle kavga etmeyecek' dedik. Bugüne kadar bunu sürdürdük. '60 yıllık vahşi depolamayı kapatıp; modern, insana yakışan, Edirne'ye yakışan modern bir çöplük yapacağız' dedik. Bunu da yaptık. 30 küsur yıldır su aldığımız Süloğlu Barajı artık ekonomik ömrünü tamamlamış durumdaydı. Orada aldığımız sular çeşmelerden akarken kirli bir renkte akıyordu. 2015 yılında DSİ ile bir protokol yaptık. Edirne'ye 58 kilometre mesafeden Kırklareli Kayalı Barajı'ndan yılda 20 milyon 500 metreküp temiz su getirecek, 50 kilometrelik isale hattını yaptık. Ve buradan gelecek suyu arıtacak yeni bir İçme Suyu Arıtma Tesisi yaptık. Artık Kırklareli Kayalıköy Barajı'ndan temin ettiğimiz kaliteli suyu sizlere veriyoruz" dedi.  

'SÖZÜMÜZÜ TUTMANIN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KARŞINIZDAYIZ'
Edirne'de, kurulduğu günden bu yana evsel ve kanalizasyon atıklarının arıtılmadan Meriç Nehri'ne akıtıldığını belirten Gürkan, "Onun ihalesini yaptık, önümüzdeki ay temelini atıyoruz. İnşallah İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ne de yakın bir zamanda kavuşacağız ve nehirleri kirletmekten kurtulacağız. 30 yıldır metruk bir halde duran Tarihi Elektrik Fabrikası'nı balicilerin, tinercilerin yuvası olmaktan kurtardık, orasını restore ettik ve Edirne Belediyesi Nikah Salonu ve Kültür Merkezi olarak geçtiğimiz yıl Anneler Günü'nde hizmete açtık. Engelsiz Yaşam Merkezi'ni engelli çocuklarımız için bir eğitim yuvası olarak hizmete sunduk. Yine bir kent müzesi sözü vermiştik; 160 yıllık tarihi Hafızağa Konağı'nı geçtiğimiz 5 Mayıs'ta Kent Müzesi olarak Edirnelilerin hizmetine sunduk. Edirne'nin sıkışan trafiğine çözüm bulabilmek adına 62 yıldır bekleyen ama bir türlü yapılmamış olan Güney Çevre Yolu'nu hizmete sunduk. Oranın adına da Edirne'nin ilk seçilmiş milletvekili olan Türkan Arıkan'ın ismini verdik.  20 Mayıs'ta Yeni Devlet Hastanesi ile Tıp Fakültesi'ni birbirine bağlayan Sağlık Yolunu da hizmete açacağız. Tabiki sizlerin en büyük beklentisi altyapı. İçme suyunu getiriyoruz ama içme suyunun evlere ulaşması önemli, kanalizasyonun sorunsuz çalışması önemli, yağmur yağdığında yollarda belli bir süre geçtikten sonra su kalıp kalmaması önemli. Tüm bunları da çözmek için sizlerden referandumdan aldığımız yetkiyle her üçünün de projelerini hazırladık, ihalesini yaptık şu anda sözleşme aşamasında. İnşallah 1-2 ay içinde kazmasını vurarak altyapıyı da bitireceğiz ve Edirne en az 40 yıl altyapı sorunu olmadan geleceğe ulaşacak. Sözümüzde sözümüzü tutmanın gönül rahatlığıyla karşınızdayız" dedi. 
    
CEM EVİ'NE OYUN PARKI
Gürkan,  daha sonra Edirne Cem Evi'ndeki açılış törenine katıldı.  Edirne Belediyesi tarafından Cem Evi'ne yapılan çocuk parkının açılışında konuşan Cem Evi Genel Başkanlığı Temsilcisi Çorlu Cem Vakfı Başkanı Muzaffer Birdal, "Recep Gürkan, göreve geldiği günden beri desteğini her zaman sürdürdü. Ne mutlu ki yerel yönetimler hep yanımızda bizi anlıyor ve bize destek oluyorlar. Bütün inanç gruplarının adına bunların çok önemli olduğunu düşünüyorum. 23 Nisan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği bayram. Hepinizin bayramını kutluyorum" diye konuştu. 
    
Edirne Cemevi Şubesi Başkanı Akın Çetin de tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Bundan 98 yıl önce kocaman yürekli dev bir adamın; her tarafı işgale uğramış, her tarafı, her santimetre karesi işgal edilmiş bir yurdu ve esaret ile bağlanmış bir milleti kurtarmak için yola çıktığını anlatan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da "19 Mayıs 1919'da başladığı yolculuk 23 Nisan 1920'de tek adamlığı, egemenliği saraydan alıp millete vermek için Ankara'da 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diyerek 23 Nisan 1920'de bugünden 98 yıl önce Millet Meclisi'nin açılışını yaptı. Ve o gün milletin makus tarihi Türkü ile ,Kürt'ü le, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Sünni'siyle, Alevi'si ile hangi etnik kökenden gelirse gelsin hangi inançtan gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti Coğrafyasında yaşayan adına Büyük Önder'in deyimiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran halka 'Türk Milleti' denir dediğimiz o muhteşem topluluk emperyalizme karşı, işgale karşı, tek adama karşı, kendisini Emperyalist Devletlere teslim edenlere karşı ilk direniş simgesini yaptılar. İlk meşaleyi yaktılar. 23 Nisan 1920'de. Ve o günden bu yana 98 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nin en doğusundan en batısına en kuzeyinden en güneyine Edirne'den Hakkari'ye Sinop'tan Hatay'a bu ülkede Türk Milleti'nin her bir ferdinin yüreği her bir ferdinin dili, her bir ferdinin inancı 'Mustafa Kemal Atatürk' diye diye bugünlere geldi. Biliyorduk ki Mustafa Kemal'in o aydınlık ışığından aydınlık fikirlerinden, devrimlerinden, izinden gittiğimiz müddetçe Türkiye Cumhuriyet'i ilelebet payidar olacaktı. Elbette 98 yıllık bu süreçte zaman zaman Türk Milleti'nin bölünmez bütünlüğüne, bekasına, vatanın birliğine ve dirliğine karşı içte ve dışta çok saldırılar oldu. Bunlar bazen dışardan saldırdılar bazen içerden saldırdılar. Ama bu millet bu büyük millet her şeyi bir tarafa bırakarak bütün iç ve dış saldırılara karşı bütün terör örgütlerine karşı bütün terörist faaliyetlere karşı Mustafa Kemal'in izinden yürümeyi kendine bir ödev bildi. Ve Misak-ı Milli ile sınırları çizilmiş bu güzel ülkenin, bu güzel memleketin bir tek çakıl taşının dahi kaybedilmesine müsaade etmedi. O yüzden bugün 98. Yılını kutladığımız Halkın egemenliğinin, egemenliğin kayıtsız şartsız millete verilmesinin yıl dönümünde büyük önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü silah arkadaşlarını ve vatanın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını veren Aziz şehitlerimizi bir kez daha şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun" dedi. 

'BİZİM KABE'MİZ İNSAN'
Göreve başladığı ilk günden itibaren Cem Ev'leriyle birlikte olduklarını belirten Gürkan, "Bizim Kabe'miz insandır dedik. Yaradılanı sevdik, Yaradan'dan ötürü. Ve bundan sonra da sizin yolunuz bizim yolumuzdur. Hak Muhammed Ali deyip bu yolda yürümeyi kendimize bir görev saydık. Bundan onur duyduk, gurur duyduk, mutluluk duyduk. Ve bilesiniz ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İlkeleri'nden ve devrimlerinden ayrılmadan Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit, onurlu, aydınlık bir yurttaşı olarak sizlerle birlikte yürümeye devam edeceğiz. Cem Evi'mizde Cemlerimizle hep beraber olmaya devam edeceğiz. Bugün çocuklarımızın hizmetine açacak olduğumuz parkımız hayırlı olsun. Emin olunuz Cem Vakfı'mızla birlikte dedemizle birlikte canlarımızla, dostlarımızla birlikte Cem Evi'mizin daha da güzelleşmesi için sizlere, canlara yakışır bir halde olması için dün nasıl olumlu bakıyorsak, nasıl destek oluyorsak, mücadele ediyorsak, bundan sonra da yine aynı şekilde bir olmaya diri olmaya devam edeceğiz. Hepinize saygılar sunuyorum. Bayramınız kutlu olsun" dedi.