EGE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, mezunların üniversiteyle bağlarının devam etmesi için oluşturulan mezun platformu uygulamasında ilk mezun kartını Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü 2017-2018 dönemi mezunu öğrencisi Fırat Gezgin'e verdi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Mezunlarımızın Ege Üniversitesi ile bağlarının devam etmesi ve olanaklarından yararlanabilmeleri için 'Mezun Kartı' uygulamasını başlattık. Mezun Kartımız; kampüse 7/24 giriş-çıkış kolaylığı, sosyal tesis ve kütüphane hizmetlerinden yararlanma olanağı sunuyor.  Üniversitemiz ile mezunlarımız arasında bir köprü olacak ve mezunların birbirleriyle ve üniversitemiz ile ilişkilerini devam ettirmelerine katkı verecek. Çalışan, öğrenci ve mezunlarla gönül köprülerinin kurulduğu kurumsal aidiyet duygusu güçlü bir Ege Üniversitesi en önemli hedeflerimden birisiydi. Bir hedefimi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Üniversitemizin mezunlarıyla bundan böyle her zaman dayanışma içerisinde olacağız. Mezunlarımızın, üniversitemizle olan bağlarını bundan sonra güçlendirerek devam ettireceğiz. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığı açısından mezunlarımızın desteği çok önemli" dedi.

"ÜNİVERSİTEMLE GÖNÜL BAĞIM HİÇ KOPMAYACAK"

Öğrenci kimlik kartını teslim edip 'Mezun Kartı'nı Rektör Prof. Dr. Necdet Budak'ın elinden alan Gezgin ise "Ege Üniversitesi benim için bir hayaldi. Üniversite sınavına Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümünde girdim ve tesadüftür ki Ziraat Fakültesi'nde aynı bölümü kazandım. Ben İzmir'in Kınık ilçesinden geldim; burada  olgunlaştım, karakterim oturdu ve keyifli bir çevre kazandım. Hocalarım buradaki ailem oldu" dedi. Ege Üniversitesi ile gönül bağının her zaman devam edeceğini, fırsat buldukça da mezun kartı sayesinde kampüse uğrayacağını söyledi.

MEZUNLARIN BAĞI DEVAM EDECEK

Ege Üniversitesi'nin, mezunları ile ilişkisini güçlendirmeyi, iletişimin devamlılığını sağlamayı ve kariyer planlamalarında destek olmayı sağlamak için oluşturduğu mezun platformunda mezunlar için çeşitli olanaklar sunuluyor. Ege Üniversitesi mezunlarının kampüse 7/24 giriş-çıkış kolaylığı, sosyal tesis ve kütüphane hizmetlerinden yararlanabilmeleri için başlattığı 'Mezun Kartı' uygulaması ile mezunlar Ege Üniversitesi ile gönül bağlarını da kuvvetlendirecek.

5 GÜNDE 1000 MEZUN BAŞVURDU

Mezun Kartı uygulamasıyla, Ege Üniversitesi mezunlarıyla bağların güçlenmesi, iletişimin devamlılığının sağlanması hedefleniyor. Mezunlar ofisine mezun.ege.edu.tr adresi üzerinden ilk beş günde bini aşkın mezun sisteme girerek, 700'ün üzerinde mezun kart başvurusunda bulundu. Mezun kart uygulamasından faydalanmak isteyen Ege Üniversitesi mezunları mezun.ege.edu.tr adresinden mezun bilgi sistemine girerek kart başvurusunda bulunabiliyor.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI