TÜRKİYE Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, bilgiye dayalı değil, öğrenmeye dayalı bir eğitim sisteminin benimsenmesi gerektiğini belirterek, "Odak noktası öğretmen değil, öğrenci olmalı" dedi.  
İSTE Merkez Kampüs Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda yapılan 'Eğitimde Hayal Gücü ve Yaratıcılık' konferansına konuşmacı olarak katılan Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı açıklamalarda bulundu. Konferansa, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güler Bilen Alkan, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Adana Bölge Müdürü Ayşegül Gökçe, öğretim elemanları, müdürler ve yöneticiler ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, PISA tarafından yapılan araştırmaların sonucuna göre acı gerçeklerle karşı karşıya olduklarını belirtirken, "Bu tablo öğrencilerin, öğretmenlerin ve yeteneklerin kısıtlandığı bir eğitim sistemi yaklaşımının sonucudur. Bu tabloya bakıp, detay değişikliklerle değil genel bir değişikliğin ve yaklaşımın benimsenmesi önemlidir. Değişim müfredatta değil, yaklaşımda olmalı. Bilgiye dayalı değil öğrenmeye dayalı bir eğitim sistemi benimsenmeli. Odak noktası öğretmen değil, öğrenci olmalı" dedi.

FOTOĞRAFLI