ANTALYA, () - ANTALYA İl Emniyet Müdür Vekili Ramazan Ahmet Taşır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

İl Emniyet Müdür Vekili Ramazan Ahmet Taşır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tarihini, kültürünü bilen; kendi milli benliğine sahip çıkan ve bu değerleri de gençlerine aktarabilen milletlerin ilelebet yaşama hakkına sahip olduğunu ifade etti. Bu inançla, 99 yıl önce Samsun'da bağımsızlık mücadelesini başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nı fedakâr milletle zafere taşıdığını kaydeden Atatürk, "Kazanılan bu zaferin sürekli olması, 19 Mayıs 1919'da yanan bu meşalenin hiç sönmemesi ve ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için de bu günü gençlerimize armağan etmiştir" dedi.

Hiç şüphesiz, toplumları ayakta tutan en önemli unsurlardan birisinin geleceğin mimarları kabul edilen genç nesiller olduğunu kaydeden Taşır, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gençler, yakın gelecekte ülkemizi, milletimizi her alanda temsil edeceklerdir. Gençliğimizin her bakımından iyi yetiştirilmesi, spora yönlendirilmesi, kafa ve beden sağlığı ile kötü alışkanlıklardan uzak durulması açısından büyük önem arz etmektedir. Kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, çalışkan, üretken ve sporu seven genç nesiller yetiştirmek hepimizin toplumsal sorumluluğu ve görevidir. Türkiye Cumhuriyeti devletini kazandıran ve Türk Gençliğine emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anarken, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, istikbalimizin umudu kıymetli gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım."