Halil İbrahim YEL/TOKAT, () - TOKAT sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilerken, ulaşımın aksadığı Çamlıbel geçidini gezen İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı.
Kentte dün akşam başlayan sağanak, gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve sis, Tokat-Sivas Karayolu'nun 1650 rakımlı Çamlıbel Geçidi'nde sürücülere zor anlar yaşattı. Karla kaplanan yolun trafiğe açık tutulması için Karayolları ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalarını yoğunlaştırdı. Çamlıbel geçidinde incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, 3 günlük hava raporunu aldıklarını ve ona göre tedbirlerini aldıklarını söyledi.
Topaloğlu, ''Trafik görevlisi arkadaşlarımız güzergahlardalar. Sabahın erken saatlerinde bir yoğunluk oldu ama şuanda biraz sakinledi. Kara yolundaki arkadaşlarımıza haber verdik yolu açtılar. Tokat merkezden de kayabilecek olan araçları yukarıya göndermedik. Yol daha çok tıkanmasın karayolundaki iş makineleri de rahat çalışabilsin diye. Şu anda durum iyi ama sis var. Yolumuz açık, işliyor ama akşama buzlanma bekliyoruz. Karayolundaki arkadaşlarımızla görüştük onunla ilgili tuzlama çalışması yapacaklar. Buradan yola çıkacak sürücülerimizi uyarıyorum. Kış lastiklerini muhakkak taksınlar. Araçlarında da zincir bulunsun'' dedi.

FOTOĞRAFLI