Haşyrettin GÖK/MUSTAFAKEMALPAŞA(Bursa)()-MUSTAFAKEMALPAŞA Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından yılın kadını seçilen Havva Çalışkan’a ödülünü düzenlenen törenle verdi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından engelli bireylerin sosyal ve fiziksel gelişimlerine destek için projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezi kursiyerleri,  düzenlenen etkinlikte  bir araya geldi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, eşi Necibe Kurtulun ve Meclis Üyesi Melahat Kamile İlhan’ın da katıldığı etkinlikler kapsamında, merkezin kursiyerlerinden Ayşe Çalışkan’ın annesi Havva Çalışkan’a ‘Yılın Kadını-Engelli Annesi’ ödülünü takdim etti.

SORUMLULUĞUMUZ ORTAK

Törende konuşan Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak bugüne kadar engelli vatandaşların sosyal hayata katılımını her platformda güçlü bir şekilde savunduklarını son olarak da Engelsiz Yaşam Merkezi’ni faaliyete açarak kursiyerler için sıcak bir aile ortamı oluşturduklarını söyledi.

Başkan Kurtulan, “Türk kadının fedakârlığı kültürümün mihenk taşıdır. Engelli ailelerimiz büyük bir sorumluluğu yerine getiriyor. Bu konuda da bilinçlendirme çalışmaları hızla sürüyor. Bizlerde bu sorumluluğa, kurs faaliyetlerimizle katkı vererek hem ailelere hem de engelli bireylere yardımcı oluyoruz. Kalplerimizdeki sevgiyi paylaşıyor, onların bir şeyler üretebilme yeteneklerini destekliyoruz. Tüm engelli kardeşlerimize, onların yanından ayrılmayan ailelerine teşekkür ediyorum ” dedi.   Duygu yüklü bir programa sahne olan etkinlikte, şiir dinletisi sunan engelli kursiyerler büyük alkış aldı.

FOTOĞRAFLI