İZMİR Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Basın Müzesi'nin 'karanlık odası'nın yapımında büyük emeği geçen ve iki yıl önce yaşamını yitiren fotoğraf sanatçısı Engin Yıldız'ın anısı için düzenlenen 'S'onsuz Işık' fotoğraf sergisi törenle açıldı.

İGC'nin desteğiyle hazırlanan ve İzmir Basın Müzesi'nin de yer aldığı Ayavukla Kilisesi'nde açılan sergide konuşma yapan İGC Genel Sekreteri Kenan Çimen, Engin Yıldız'ın İzmir Basın Müzesi'nin karanlık odasının kuruluşunda büyük emek verdiğini belirterek, "Biz orayı dört duvar olarak aldık. Planı ve projesini yaptırdık. Engin Yıldız'ın babası Sadettin Yıldız'dan kalan malzemeler ile iç dekorasyonu tamamladık. Gerekli malzemeler temin edilirse o karanlık oda çalışır vaziyette" dedi. Engin Yıldız'ı iki yıl önce kaybettiklerini kaydeden Çimen, "Engin bu sergiyi açmayı çok istiyordu. Hatta fotoğrafları bile bastırmıştı. Ama buna ömrü yetmedi. Biz de İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak oybirliğiyle bu serginin açılması kararını aldık. Biz fotoğrafları sergilenecek hale getirdik. Bu etkinliği düzenlediğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Sanatçı Engin Yıldız'ın eşi Yasemin Süer Yıldız da, "Çok heyecanlıyım. Gururluyum, mutluyum. Bütün duyguları bir arada yaşıyorum. Engin'in çok yapmak istediği bir sergiydi. Bizlere nasip oldu. Sağolsun arkadaşlar ön ayak oldu. Biz de sonuçlandırdık. Bunun gururunu yaşıyorum" diye konuştu.

İzmir'in anlatıldığı 30 fotoğrafın yer aldığı sergi, Ayavukla Kilisesi'nde 1 hafta boyunca gezilebilecek.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI