YALOVA’da 2010 yılında bir trafik kazası sonucu birer gün arayla hayatlarını kaybeden Yalovaspor taraftar grubu liderleri Erman Kurtul ve Akif Varış’ın isimleri parka verildi.

Yalova Merkez’de Mihenk Sokak (Bad Godesberg Parkı) üzerinde bulunan parkta isimleri yaşatılacak olan Erman Kurtul ve Akif Varış’ın isimlerinin verildiği parkın açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Açılışa rahmetli Erman ve Akif’in yakınları, sevenleri, Yalovaspor taraftar grupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı parkın açılışında bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Bugün hepimiz duygusal bir gün yaşıyoruz. Aslında fazla söylenecek söz de yok. İki Yalovaspor sevdalısı olan kardeşlerimiz Erman ve Akif’i bundan 8 yıl önce kaybettik. Vefa duygusunu bizlere yaşatan bu kentin takımına sahip çıkan Yalovapor taraftarı olan bu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu parkın isminin verilmesinde Yalova Belediyesi olarak bizler sadece bir aracıyız. Taraftarlarımızdan bir istek ve öneri geldi. Biz de yapmış oldukları istekleri karşılıksız bırakamazdık. Böyle konularda da özel bir duyarlılığım var. İki babamız da burada, onlar da benim dostum arkadaşım. Onların evlatları da benim evladım. Onların taşımış olduğu bu ağır yükü ve duyguları ben de taşıyorum. Onların acısı benim de acım. Ama bu iki kardeşimizin isimlerinin burada bu parkta yaşayacak olması acılarını bir nebze olsun hafifleteceğini düşünüyorum. İki kardeşimiz de nurlar içinde yatsın ve mekânları cennet olsun” dedi.

Başkan Salman’ın konuşmasının ardından Erman Kurtul’un babası Zeki Kurtul ise, “Bu parkın açılışında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Vefa Salman olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Sizlerin ve taraftarlarımızın sayesinde Erman ve Akif’in isimleri burada yaşayacak. Emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI