Aydın’ın Didim ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda bir evde çok sayıda silah ile bir adet insansız hava aracı Drone ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, alınan bir ihbarı değerlendiren Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Didim-Akbük yolu Taşburun mevkiinde tespit edilen bir adrese İlçe Jandarma Komutanlığıyla birlikte operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 8 adet cep telefonu, 1 adet Drone diye tabir edilen insansız hava aracı, bu araca ait Iped ve kumanda, 4 adet dürbün, 47 adet 65 mm çapında tabanca fişeği, 76 adet 9 mm çapında tabanca fişeği ile 1 adet hayalet silah olarak bilinen Glock marka ruhsatsız tabanca ile soba kovalarının içerisinde saklanmış halde suikast silahı olarak kullanılan 2 adet Uzi marka ruhsatsız otomatik tabanca, bu tabancalara ait 2 adet susturucu ve 5 adet şarjör ele geçirildi.
4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyon kapsamında hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nce uyuşturucu madde imal etmek, yine İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nce ateşli silahlar kanununa muhalefetten yakalaması bulunan Ş.Z (53), İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’nce uyuşturucu madde ticareti suçundan yakalaması bulunan Ş.Ç (36), yaralama suçundan aranması bulunan E.Y (30) ile üç ayrı uyuşturucu madde kullanmak, satmak ve ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlarından kaydı olan S.G. (30) gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 4 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından Didim Adliyesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.