İZMİR'in Balçova ilçesinde, gece çıkan yangında evleri kullanılmaz hale gelen Tutak Ailesi'ne Balçova Belediyesi yardım eli uzattı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya bir hafta içinde evi eskisinden güzel hale getireceklerini söyledi.

Eğitim Mahallesi İhsan Sungur Sokak'ta oturan Tutak Ailesi'nin evinde gece geç saatlerde elektrik kontağından yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürülürken, ev kullanılmaz hale geldi. Balçova Belediyesi'ne bağlı Eğitim Mahallesi Semtevi ve Fen İşleri Müdürlüğü görevlileri olayın ardından ailenin yanına giderek, evde hasar tespit çalışması yaptı. Sabah erken saatlerde Tutak Ailesi'ni ziyaret eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da evde incelemelerde bulundu

Yangında canını son anda kurtaran Sevda Tutak'ı teselli eden Başkan Çalkaya evi bir hafta içerisinde eskisinden daha güzel hale getireceklerini söyledi. Daha önce yanan 15 evde de vatandaşa destek olduklarını ifade eden Mehmet Ali Çalkaya, "Biz kamunun parasını adaletli bir şekilde kullanmak zorundayız. Bir kasıt olmaksızın, kaza sonucu çıkan yangınların tamamında vatandaşımıza destek oluyoruz. Bu soğukta ailemiz mağdurken ben sıcak evimde oturamam. Kimsesizlerin kimsesi olmak, onların dertlerine derman olmak bizim asli görevimiz" diye konuştu.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI