Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da Haliliye İlçe Danışma Meclis Toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba," Yarın yapılacak mitingde sayın reisimizi dosta düşmana karşı coşkuyla karşılayacağız. Biz o emperyalist ülkelere bir mesaj veriyoruz. İşte burada bizim liderimiz. Elinizden geleni arkanıza koymayınız. Mesaj bu olacaktır."dedi.

AK Parti Haliliye İlçe Başkanlığı Şubat Ayı Danışma Meclis Toplantısı GAP Tarımsal Eğitim Merkezi (GAPTEM)'de gerçekleşti. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Kemalettin Yılmaztekin, Mahmut Kaçar, ilçe belediye başkanları, parti teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan toplantıda parti yöneticileri ve milletvekilleri partililere yönelik konuşma yaptı. Toplantıda Şanlıurfa'nın daha fazla gelişmesi için ekip olarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba şunları söyledi: "Moralimiz çok iyi biz bozulmayız. Biz bir aileyiz. Beni seven olabilir, sevmeyen olabilir. Doğal bir olaydır. Ama bizim ideallerimiz var. Oda ülkemizin gelişmesidir. Şehrimizin gelişmesidir. Şehrimiz için canımızı ortaya koyarız. Allah'ın izniyle bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."
Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına ilişkin açıklamada bulunan bakan Fakıbaba "Mehmetçiklerimiz Afrin'de canlarını ortaya koyuyor. Güvenlik güçlerimiz orada canla başla bu bayrağı korurken, bu vatanı korurken, bizim 20 saat çalışmamız, onların yanında yapmış oldukların hizmetlerin yanında yüzde 1 dahi olmaz. Belki biz biraz yorulacağız, belki sağlığımızdan biraz kaybımız olacak ama onlar canlarıyla çalışıyorlar." dedi.  
AK Partide görev değişikliğine dikkat çeken bir konuşma yapan Bakan Fakıbaba, görevi dolduğu zaman bırakılması gerektiğini hatırlatarak şunları kaydetti:  "Sayın cumhurbaşkanımız beni başkan yapmış milletvekili ve bakan olmuşuz. Ben zaten şuanda sıradan bir insanım. Ben her şeye hazırım. Bu bir görevdir. Sayın Cumhurbaşkanım diyebilir kardeşim Allah razı olsun, sıra bir başkasına geçti. Emrin olur diyeceğim. Bu dava olayıdır. Yoksa bakan olurken iyi ayrılırken, kötü yok öyle bir şey arkadaşlar." ifadesinde bulundu.
CUMHURBAŞKANININ GİDİŞİNİN ARDINDAN SEÇİM STARTINI VERİYORUZ
Yarın AK Parti İl Başkanlığı Kongresine katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın ardından hemen seçim startını başlatacaklarını ifade eden bakan Ahmet Eşref Fakıbaba konuşmasını şöyle sürdürdü: "Seçim startını yarın veriyoruz. Esasında bir yerde bu seçim startıdır. Bakın biz mahalle ve köylerden başlayacağız. Genelde bizler hep seçim zamanında halkın karşısına çıkıyoruz. Oysa bizler hizmet insanlarıyız. Bu bizim görevimizdir. Vatandaşlarımızın ve sorunlarını çözmek için varız. Niye 13 beledi başkanı bizim olmasın. Hepimiz çalışacağız. Biz bunu başaracağız. Küçük hesaplarla uğraşmayacağız. Biz kesinlikle birlik ve beraberliğimizi bozamayız. Bize bozdurtamazlar. Herkes akılı olacak. Biz Urfa için yaşımızı ve canımızı veririz. Allah'ın izniyle biz biriz ve beraberiz. Yarın yapılacak mitingde sayın reisimizi dosta düşmana karşı coşkuyla karşılayacağız. Biz o emperyalist ülkelere bir mesaj veriyoruz. İşte burada bizim liderimiz. Elinizden geleni arkanıza koymayınız. Mesaj bu olacaktır."
Haliliye İlçe Danışma Meclis Toplantısından ayrılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yarın yapılacak mitingle ilgili son hazırlıkları takip edeceği öğrenildi.
FOTOĞRAFLI