ANTALYA, () - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Fatma Yavuz'un 57 yıllık su sıkıntısını sona erdirdi. Susuz hiçbir şey yapılamadığını söyleyen Fatma Nine, "Su bir ganimet. Şükürler olsun artık suyum akıyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) başlattığı hizmet atağı ile kırsal mahallelerin içme suyu sorunları tek tek çözülüyor. Yıllardır evinde musluk suyu hasreti çekerek hayatını sürdüren Fatma Yavuz, ASAT ekiplerinin çalışmalarıyla 57 yıl sonra içme suyuna kavuştu.

FATMA NİNE İÇİN 2000 METRE YENİ HAT

Manavgat'ın Hacıisalı Mahallesi'nde oturan 9 çocuk annesi Fatma Nine'nin evine 57 yıl sonra içme suyu bağlandı. ASAT ekipleri zorlu şartlara rağmen 2000 metre yeni hat çekip hidrofor kurdu. Çalışmalar sonunda ise Fatma Nine'nin evindeki musluklardan su aktı.

57 YIL SONRA GELEN MUTLULUK

Büyük mutluluk yaşan Fatma Nine, susuz hiçbir şey yapamadıklarını belirterek, "İçmesinden, temizliğine su bir ganimet. Çok güzel bir hizmet. Suyu olmayanlara Allah nasip etsin" dedi. Hasretini çektikleri suyun şimdi evinin içinde aktığını görmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Fatma Yavuz, "Evime suyu getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oğlumdan Allah razı olsun. Evime suyum geldi, şükürler olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI