Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şahin, mesajında, dünyanın birçok yerinde masum çocukların yaşanan insanlık dramlarında mağdur olduğunu söyledi.
“Yüzleri umutsuzlukla, acıyla, ızdırapla dolu bu masum çocukların, boylarından büyük acılarla karşı karşıya olmaları beni gerçekten çok hüzünlendiriyor” diyen Şahin, açıklamasında tüm dünya çocuklarına seslenerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sizler bu dünyanın geleceği, teminatı olarak yaşanan bu acıları sona erdirecek, her yerde barışın, kardeşliğin tohumlarını ekecek umutlarımızsınız. Sizlerden beklentim, yarın kendi ülkelerinizde birer birey, birer yönetici ve hepsinden önemlisi bir insan olarak kararlarınızı hep barıştan, dostluktan yana almanızdır.”
Şahin, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan gününün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edişinin üzerinden tam 95 yıl geçtiğini hatırlattı. Atatürk’ün hiçbir milletin yapmadığını Türk çocukları için yaptığına dikkati çeken Şahin, şunları söyledi:
“Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet etti. Türk Milleti, milli bayramını çocuklarına armağan eden yegane millettir. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de atamızın geleceğin nesillerine verdiği önemi ifade etmektedir. Dünyada, ülkemizde ve en yakın çevremizde, insan haklarına saygı, barış, hoşgörü ve kardeşlik tohumlarının yeşermesini diler, tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”