OSMANİYE, () - OSMANİYE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, il genelindeki fidan satış yerleri  denetimlerinin devam ettiğini söyledi.
Fidan satışı yapılan işletmelerin bitki sağlığı açısından denetime tabi tutulduğunu kaydeden Sağlam, özellikle zeytin fidanı dikiminin yoğun olarak gerçekleştiği bu günlerde denetimlerinde arttırıldığını kaydetti. İl tarımsal ekonomisinde başta zeytincilik olmak üzere meyveciliğin çok önemli bir yerinin olduğunu vurgulayan Müdür Sağlam, yaklaşık 3,5 milyon civarında zeytin ağacı varlığı olan ilde her geçen yıl yeni dikimler yapılarak bu sayı artmakta olduğunu aktardı.
Meyvecilikte ekonomik anlamda ürün almak için 4 ile 10 yıl arasında değişen zamanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden İbrahim Sağlam şöyle dedi:
"Bu da dikilecek fidanların sağlıklı olmasının önemini arttırmaktadır. Eğer sağlıksız fidanlarla bahçe kurulursa harcanan onca yıllık emek ve zaman heba olacaktır. Bu nedenle karantina açısından İlimiz merkezde faaliyette bulunan fidan satış yerleri özellikle zeytin fidanları ve narenciye fidanlarının iç karantinaya tabi olan zeytin dal kanseri, nematot ve solgunluk ve benzeri hastalıklarının Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüz bitki sağlığı konu sorumlusu teknik elemanları tarafından sıkı kontrolleri yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın da meyve bahçesi kurulumu yapmak istediklerinde daha sonra zarar görmemeleri için fidan aldıkları işletmelerin ruhsatlı olmasına dikkat etmeleri kendi yararlarına olacaktır."

FOTOĞRAFLI