Suat SÖĞÜT/FİNİKE, () - FİNİKE Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla sahil kordon boyunda yaklaşık bin kişilik iftar sofrası kurdu.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, ramazan ayı boyunca hükümet konağı arkasındaki sahil bandına yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar sofrası kurduklarını söyledi. Bir aylık yemek programının önceden hazırlandığını belirten Başkan Sarıoğlu, iftarda kurulan sofralara ilçenin hayırseverlerinin destek verdiğini kaydetti. Sponsor desteğiyle sağlanan malzemelerin Finike Belediyesi'ne ait mutfakta kendi aşçıları tarafından hazırlandığını belirten Başkan Sarıoğlu, ayrıca Ramazan ayında muhtarlar aracığıyla belirlenen yaklaşık 2 bin kişiye de temel gıda malzemelerinin yer aldığı gıda paketi dağıtılacağını anlattı.

Ramazan ayının farklı günlerinde Finike merkez hariç 16 büyük mahallede de iftar sofrası kuracaklarını vurgulayan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, "Finike Belediyesi olarak 11 ayın sultanı Ramazan ayında vatandaşlarımız ile iç içe olmak istiyoruz. Bu sebeple her akşam başka bir mahallemizde iftar sofrası kurarak halkımızı misafir edeceğiz. Bu sofralarda binlerce vatandaşımız ile birlikte oruçlarımızı açacağız. Aynı zamanda Hükümet Konağı arkasında bulunan sahil şeridimize her akşam hizmet veren bir iftar sofrası kuruluyor" dedi.

10 Haziran Pazar günü Kadir Gecesi'nde ise çok geniş katılımlı bir iftar programı planladıklarını kaydeden Başkan Sarıoğlu; "Yine Hükümet Konağı arkasında bulunan sahilimizde büyük bir iftar sofrası kurarak mübarek Kadir Gecesi'nde bütün Finike ile orucumuzu açmak istiyoruz. Kadir Gecesi yemeğimize de tüm vatandaşlarımız davetlidir" dedi.

FOTOĞRAFLI