Suat SÖĞÜT/FİNİKE, () - ANTALYA'nın Finike ilçesinde Dünya Diyabet Günü dolayısıyla farkındalık toplantısı yapıldı.

Finike Devlet Hastanesi ve Ak Parti işbirliğinde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla toplantı düzenlendi. Finike Belediyesi'ne ait kitap kafe önünde düzenlenen 'Finike Diyabetin Farkında' konulu toplantıya Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel Kurt, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şimşek, Ak Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri Nuri Bağlı, Salih Akdeniz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Berrin Pehlivan, kadın üyeler, Devlet Hastanesi idari personel ve vatandaşlar katıldı.

Başhekim Op. Dr. Yücel Kurt, toplumun beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte yeni hastalıklarda artış görülmeye başladığını, bunların başında da diyabetin geldiğini söyledi. Diyabetin vücutta komplikasyonlara sebep olabilen ciddi bir hastalık olduğunu belirten Kurt, toplumdaki bilinç düzeyinin arttırılması gerektiğini ve hastalığa yakalanmadan önce önlem alınmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Berrin Pehlivan, diyabetin verdiği zararların neler olduğunun mikro ölçekte ailede, makro ölçekte toplumda farkındalığı arttırmak gerektiğini, bu nedenle etkinliği düzenlediklerini söyledi. Pehlivan, "Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) 2017 verilerine göre dünyada 425 milyon diyabetli yetişkin var. Bu demektir ki her 11 kişiden biri diyabet hastasıdır" dedi.

Finike Devlet Hastanesi Diyabet hemşiresi Ülkü Zıba da diyabetin dünyada son 10 yılda hızla artan önemli bir hastalık olduğunu kaydederek, diyabetin tanımı, belirtileri, diyabet açısından risk altında olanlar, korunma yolları, doğru beslenme, tedavisi, diyabetin ortaya çıkardığı sağlık sorunları, hastalığa yakalanan kişilerin yapması gerekenler hakkında bilgi aktardı.

FOTOĞRAFLI