İZMİR'de, 21. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'nde buluşan dünya çocukları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda renkli kıyafetleri ve bayraklarıyla korteje katıldı. 10 ülke ile Sivas ve Batman'dan gelen çocuklar ardından halkoyunları gösterilerini sergiledi.

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü düzenlenen geleneksel kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Gaziemirlilerin yoğun ilgi gösterdiği korteje Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya, Litvanya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gana ile ülkemizden Batman ve Sivas'tan şenliğe gelen çocuklar yöresel kıyafetleri ve bayraklarıyla katıldı. Karnaval tadında geçen ve farklı kültürlerin buluştuğu kortejle dünyaya birlik, bütünlük, barış mesajları verildi. Gaziemir Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar bando eşliğinde Türkan Saylan Caddesi'nden Festival Alanı'na yürüdü. Dünya kültürlerinin buluştuğu kortejin ön sıralarında yürüyen masal kahramanları ile çizgi film karakterleri de korteje ayrı bir renk kattı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un eşi birsen Şenol ile birlikte katıldığı korteje CHP PM Sevda Erdan Kılıç, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Kaymakam Yaşar Dönmez, meclis üyeleri, yabancı ülke temsilcileri ile çok sayıda Gaziemirli katıldı.

SAHNEYE ÇIKTILAR

Şenlik için 10 ülke ile Sivas ve Batman'dan gelen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak ülkelerinin dans ve müziklerini sergiledi. Çocuklar sahneledikleri gösterilerle hem kültürlerini tanıttı, hem de dansın evrensel diliyle dünyaya barış mesajı verdi. 'Çevre' temasıyla düzenlenen şenlikte sahne alan çocuklar seyirciye görsel şölen yaşattı.

"Tüm çocuklar masumdur"

Dünya çocuklarına ev sahipliği yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Milli bayramlarımızı unutturmaya çalışanlara inat bayramlarımızı her yıl daha büyük coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Dünyada tek çocuk bayramı Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'dır. Biz de bunu layıkıyla kutlamaya devam edeceğiz. Bu şenlik aracılığıyla dünya çocuklarını bir araya getirip barış elçileri yetiştirmeye devam edeceğiz. Sevgiyi, barışı, kardeşliği şenliğimiz, çocuklarımız aracılığıyla yaymaya devam edeceğiz. Çünkü tüm çocuklar masumdur, kalpleri sevgi, barış doludur. Dünyayı geleceğin sahibi çocuklarımız güzelleştirecek" diye konuştu.

Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez de 23 Nisan'ın çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunun altını çizerek, "Geleceği gören Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı 'Yurtta barış, dünyada barış' yolundan yürüyeceğiz. Barışı çocuklar getirecek, daha güzel, daha yaşanılabilir bir dünya yaratacaklar. Dünya barışının sağlanmasının, dünyanın geleceğinin barış dolu olmasının tek yolu çocuktur. Diliyorum ki dünyanın geleceği barış dolu olsun. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI