ANTALYA, () - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından halkın mesleki, sanatsal, kültürel, kentsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla açılan Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) Gazipaşa'da kursiyer kayıtlarına başladı.

ASMEK, İstiklal Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Mehmet Oğuz İş Merkezi adresindeki yerleşkesinde kursiyer kayıtlarına başladı. 2 derslik, 1 sanat, 1 dikiş-nakış-giyim ve 1 bilgisayar olmak üzere toplam 5 sınıftan oluşan ASMEK'te bir sınıfın açılabilmesi için 12 kursiyer sayısına ulaşılması gerekiyor. Şu an kayıt işlemlerinin devam ettiği ASMEK, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde faaliyetlerini sürdürüyor.

ASMEK'lerde, kursiyerlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, kültürel, kentsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanımlı hale getirmek adına bünyesinde ahşap teknolojileri, aile ve tüketici bilimleri, bahçecilik, bilişim teknolojileri, büro yönetimi ve sekreterlik, çocuk gelişimi ve eğitimi, gıda teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, grafik ve fotoğraf, güzellik ve saç bakım hizmetleri, makyör- makyöz, el sanatları teknolojisi, hayvan yetiştiriciliği, hukuk (adli kalem işleri), inşaat teknolojisi, kişisel gelişim ve eğitim, kuyumculuk, makine teknolojisi, matbaa, muhasebe ve finansman, müzik ve gösteri sanatları, okuma-yazma, ormancılık, pazarlama ve perakende, radyo televizyon, sağlık, sanat ve tasarım, seramik ve cam teknolojisi, spor, tarım teknolojileri, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, yabancı diller ve yiyecek içecek hizmetleri gibi birçok alanda kurs veriliyor.

ASMEK, ayrıca unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlar ve el sanatlarımızın canlandırılıp yaşatılması, geliştirilerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak, mesleki ve teknik alanda ara eleman yetiştirmek, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda üretime katkıda bulunmak için de çeşitli çalışmalar yürütüyor.

ASMEK, Gazipaşa'da halkın talepleri doğrultusunda kurslar açacak. ASMEK hakkında detaylı bilgi edinmek için kurs merkezine giderek talepte bulunabilir, ya da 0242 572 30 78 irtibat numarası aranabilir.

FOTOĞRAFLI