Mesut IŞIK/GEBZE(Kocaeli), () - GEBZE Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen deprem tatbikatında AFAD ekipleri binada mahsur kalan yaralıyı halatla bağlanan sedye ile aşağı indirdi.

Gebze Ticaret Odası, 17 Ağustos depreminin 19'uncu yıldönümü nedeniyle afet konusunda duyarlılığı arttırmak amacıyla tatbikat düzenledi. Gebze Ticaret Odası'nın meclis salonunda 'Temel Afet Bilinci' konulu panel düzenlendi. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul, İnşaat Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı, Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Başkanı Sinan Yücel ve oda üyeleri katıldı. Panelin ardından bir deprem tatbikatı gerçekleşti. AFAD Temel Afet Bilinci Eğitmeni Hüseyin Çakırca'nın panelde konuşması sırasında bir anda siren çalmaya başladı. Salonda paneli dinlemeye katılanlar hemen koltukların arasına sığındı. 20 saniye süren sirenin ardından salonda bulunanlar hep birlikte tek sıra halinde bahçeye çıktı. AFAD'ın 7 kişiden oluşan ekibi Gebze Ticaret Odası çalışanlarından birinin binada yaralı halde mahsur kaldığını öğrenmesi üzerine hemen kurtarma çalışmalarına başladı. AFAD ekibi yaralı kişiyi halata bağlanan sedye ile binadan aşağı indirdi.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler amaçlarının deprem konusunda insanları bilinçlendirmek olduğunu belirterek, "Amacımız depremin bir kader olmadığını göstermek, bu tür şeylerde daha bilinçli toplum yetiştirmek. Bugün hem çalışanlarımız hem de üyelerimiz böyle bir bilgilendirme toplantısına katıldı. Bunu da Mühendisler Odası ile birlikte yaptık. Ben katkılarından dolayı AFAD İl Müdürüne ve AFAD çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Biz depremin kader olmadığını, deprem ne kadar güçlüyse bizlerin daha güçlü olduğunu kanıtlamaya çalışıyoruz. Bunun örnekleri dünyada var. Japonya'da bir deprem olduğu zaman kaybedilenlerin sayısına bakın. Amacımız buna dikkat çekmek. Ağustosta, yazın sıcağında bu kadar geniş imkanlar olmayabilir. Daha kötü ve kış koşullarında da olabilir deprem. Onun için yetkililerden şunu rica ediyoruz, bize alt yapısı olan bir toplanma merkezi lazım. Çünkü burası hem üretimin hem de ticaretin başkenti." dedi.