KÜTAHYA'nın Gediz ilçesinde 16 yıldan beri düzenlenen Gediz Tarhana Festivali başladı.

Adnan Menderes Yaşam Parkı'nda gerçekleştirilen Geleneksel Gediz Tarhana Festivali, dün (pazar) saat 17.00'deki programla başladı. Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Gediz Belediye Başkanı AK Partili Muharrem Akçadurak, Gediz İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı İsmail Sert, İlçe Emniyet Müdürü Barış Tosun, İl Genel Meclisi üyeleri, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk, siyasi parti temsilcileri, çevre belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Akçadurak, festivalin bölgenin geleneği ve kültürü olan tarhananın tanıtımının yanında her geçen gün yeni yatırımlarla gelişmekte olan ilçenin de tanınırlığına katkı sağladığını söyledi. Milletvekili Ahmet Tan ve Vali Nayir ise yaptığı konuşmada festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dua edildi, sonrasında protokol heyeti kurdele keserek festivalin açılışını yaptı, satış reyonlarını gezerek esnafla sohbet etti.

EN GÜZEL TARHANA PİŞİRME YARIŞMASI YAPILDI

Festival kapsamında, Adnan Menderes Yaşam Parkı'ndaki Yaşam Kafe önünde en güzel tarhana pişirme yarışması yapıldı. Jüri üyeleri, tarhananın kokusu, kıvamı, lezzeti ve görselliği gibi kriterlere bakarak değerlendirme yaptı. Ayşe Ünlüsoy birinci olurken, Nurten Doğan ikinci ve Dilek Özkaya ise üçüncü oldu. Yarışmanın sonunda dereceye girenler, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

Daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindekiler, Gediz Belediyesi tarafından yapılan 7 farklı renk ve parçadan oluşan Türkiye'nin 7 bölgesini temsil eden Gediz Şehitler Abidesi'ni de ziyaret ederek şehitler için dua etti.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), ()

FOTOĞRAFLI