GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) Gaziantepli firmaları dünya firmaları ile buluşturmak amacıyla GTO üyelerinden oluşan bir heyetle Almanya’da gerçekleştirilen ITB Berlin Uluslararası fuarına katıldı.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarında Gaziantep’in doğal güzellikleri ile tarihî ve kültürel değerlerini tanıttı.
Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı ITB bu yıl ziyaretçilerine kapılarını 52. kez açtı. 180 ülkeden 10 bine yakın katılımcıyla sektörün dünya çapındaki önemli aktörlerinin bir araya geldiği fuara Gaziantep Ticaret Odası (GTO) KOSGEB destekli ziyaret programı düzenledi.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Özgüler’in başkanlığında GTO Meclis üyeleri ve turizm sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, katılımcılara ve ziyaretçilere Gaziantep’in tanıttı. Heyet iş ortaklıklarının kurulması ve yabancı yatırımcıların şehrimize gelmesiyle ilgili görüşmeler yaptı. 
7-11 Mart 2018 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleşen fuar kapsamında Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden ve Genel Sekreter Okan Özoğlu ile görüşen heyet, Gaziantep’in turizm potansiyeli, “Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı” kampanyası, Gaziantep mutfağı ve firmaların verdiği hizmetlerle ilgili bilgi verdi.
Gaziantep’in güçlü bir üretim kenti olmasının yanında büyük bir turizm potanisyeline sahip olduğunu ve fuarın verimli geçtiğini belirten GTO Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Özgüler, “ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda dünya markası firmalar bir araya geliyor. Büyüklüğü ve katılımcı sayısı ile ITB dünyanın en büyük fuarlarından biri. Organizasyon kapsamında heyet olarak Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile Gaziantep-Almanya arasındaki turizmin geliştirilmesi başta olmak üzere kurulacak muhtemel işbirlikleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Fuara katılan üyelerimiz dünyanın farklı ülkelerinden seyahat firmaları ile tanışma imkânı buldular. Heyetimiz aynı zamanda katılımcı firmalarla iş görüşmeleri yaparak Gaziantep’in tanıtımını yapma fırsatı buldular. Üyelerimizin yabancı firmalarla işbirliği imkânları yakalayabilmesi ve yurt dışı pazarları tanımaları açısından bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor. Gaziantep yeterli tanıtım sağlandığı takdirde bir turizm merkezi olmaya adaydır.” şeklinde konuştu.
KOSGEB desteğiyle düzenlenen fuar ziyaretine katılan GTO üyeleri, gezinin son derece verimli geçtiğini belirterek organizasyonu düzenleyen Gaziantep Ticaret Odası’na teşekkür etti.
GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) Gaziantepli firmaları dünya firmaları ile buluşturmak amacıyla GTO üyelerinden oluşan bir heyetle Almanya’da gerçekleştirilen ITB Berlin Uluslararası fuarına katıldı.
FOTOĞRAFLI