ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Gündoğmuş Kültür Merkezi törenle hizmete girdi. Başkan Menderes Türel, Gündoğmuş'a yaptıkları toplam yatırımın 55 milyon liranın üzerinde olduğunu belirterek, kültür merkezinin Gündoğmuş'un belki de tarihi boyunca en büyük eserlerinden biri olduğunu söyledi.

Gündoğmuş Kültür Merkezi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Gündoğmuş Kaymakamı Murat Ekinci, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Türel, kültür merkezinin Gündoğmuş'un belki de tarihi boyunca en büyük eserlerinden birisi olduğunu söyledi. 2014 seçimlerinde başka partiden büyükşehir adaylarının “Antalya'dan Gündoğmuş'a hizmet mi gider" dediğini hatırlatan Türel, “İşte hizmetin kralı gider miymiş gitmez miymiş gelsinler bu eseri görsünler, ondan sonra da bu işi öğrensinler" dedi.

İÇİNDE YOK YOK

Başkan Türel, Gündoğmuş Kültür Merkezi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Çok amaçlı binamızın zemin katında kapalı pazar yerimiz var. Hizmet birimlerimiz yer alıyor. 5 yıldızlı otel konforunda 16 yataklı misafirhanemiz var. 3. katta ise 300 kişilik tiyatro ve konferans salonu bulunuyor. Bugün burada ilçelerimizdeki ilk kültür merkezimizi açıyoruz. Bu da Gündoğmuş farkı. Kültür merkezimizin ilçemizin önemli ihtiyaçlarına cevap vereceğini düşünüyoruz."

GÜNDOĞMUŞ'A SÜRGÜN YERİ DEDİLER

Büyükşehir Belediyesi olarak ASAT ile birlikte Gündoğmuş'a yaptıkları toplam yatırımın 55 milyon liranın üzerinde olduğunu söyleyen Başkan Menderes Türel, şöyle konuştu:

“Buraya en güzel hizmeti sunmak için elimizde zaten ihtiyaç fazlası personel vardı. Ve bu arkadaşlarımızın bir kısmını bütün ilçelerimize dağıttık. Muhalefetten CHP'li arkadaşlar benim Gündoğmuş'a görevlendirdiğim personel için niye sürgüne gönderiyorsun dediler. Gündoğmuş'a sürgün yeri dediler. Ben de onlara Gündoğmuş Antalya'nın cennet köşesidir dedim. Şimdi onlar sürgün yeri dedikleri Gündoğmuş'ta gelip oy isteyecekler. İşte biz Gündoğmuş'u Antalya'nın cennet köşesi yapmak için çalışıyoruz birileri Gündoğmuş'a sürgün yeri diyor" diye konuştu.

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren de şunları söyledi:

“2014 yılında göreve başladıktan sonra başkanımıza buraya geldiğinde Gündoğmuş'un daha güzel, daha rahat yaşanılır olması için beklentilerimizi söylemiş ve kendisinin Gündoğmuş için ikinci Menderesi olduğunu söylemiştim. Kendisiyle çalıştığımız 5 seneye yakın sürede Gündoğmuş'un gerçekten çağ atlamasına vesile oldu. Bizim belediye olarak Ankara'ya gitmemize gerek kalmadı. Bir teraziye koysak Gündoğmuş'a 5 yılda yapılan hizmetler 30 yılda yapılandan daha ağır basar. Gündoğmuş ilk defa sıcak asfaltla tanıştı. Bu kültür merkezi ile sizin sayenizde tanıştı. Kapalı pazarı yoktu. Bunun için size çok teşekkür ediyoruz."

Başkan Türel, açılışın ardından konuklarla beraber kültür merkezini gezdi.

SAHNE 'OYUN OYUN İÇİNDE' İLE AÇILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Gündoğmuş Kültür Merkezi ilk tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT), 'Oyun Oyun İçinde' adlı eseri Gündoğmuş sahnesinde lise öğrencileri için sahneledi. Başkan Türel ve AŞT Genel Sanat Yönetmeni Oyuncu Mehmet Özgür gösterim sonrası öğrencilerle keyifli bir sohbet etti.

FOTOĞRAFLI