Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, () – SAMSUN’un Tekkeköy ilçesi Köprübaşı Mahallesi nüfusuna kayıtlı ve uzun süredir Almanya’da yaşayan aynı zamanda Almanya Hildesheim Selimiye Merkez Camii dernek başkanlığı görevini yürüten Süleyman Sönmez, Afrin’de destan yazan askerlere destek olmak için TSK Güçlendirme Vakfına bağış yaptı.

Samsun’un Tekkeköy ilçesi Köprübaşı Mahallesi nüfusuna kayıtlı, Almanya Hildesheim Selimiye Merkez Camii dernek başkanlığı görevini yürüten Süleyman Sönmez, Almanya Hildesheim Selimiye Merkez Camii Kadın Kolları üyelerinin hazırladıkları gıdaları satarak elde ettikleri gelirleri Afrin’de destan yazan askerlere destek olmak için TSK Güçlendirme Vakfına bağışladılar.

Ülkenin güvenliğini sağlamak için emek harcayan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve askerlerin her daim yanlarında olduklarını ifade eden Almanya Hildesheim Selimiye Merkez Camii dernek başkanı Süleyman Sönmez, “Gurbette yaşamamıza rağmen kalbimiz,  gözümüz kulağımız her daim memleketimizde. Dernek olarak bizlerde kahraman askerlerimize destek olmak istedik. Derneğimiz kadın kollarının camiimizin altında yaptıkları ürünleri cemaate satarak kazandıkları parayı Mehmetçiğe destek olmak için bağışlama kararı aldı. Memlekete döner dönmez Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığımıza müracaat ederek topladığımız yaklaşık 18 bin lirayı bağışlamak istediğimizi ilettik. Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanımızda bizlere parayı Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına bağış yapabileceğimizi söyledi. Bizlerde derneğimiz adına askerlerimize, Mehmetçiğimize destek olmak onların her daim yanında olduğumuzu göstermek maksadıyla parayı bağışladık. Bu para tamamen kadın kollarımızın kendi el emeği göz nuru çalışmaları sonucu toplanmış gönülden gelen bir destektir. Vatanımız için, bayrağımız için, TSK için elimizden gelen her türlü çalışmayı yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLI