AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. 
Başkan Gürkan, Başkan Gezer ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, istişarede bulundu. Burada konuşan Başkan Selahattin Gürkan, BİLSAM'ın çalışmalarını yakinen takip ettiğini belirterek, "BİLSAM'ın çalışmalarını yakinen takip ediyorum. Güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bizleri ağırlayan BİLSAM yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bizler yerel yönetimler olarak özellikle sivil toplum örgütleri olsun, dernekler, sendikalarımız, kanaat ve yerel önderlerimiz olsun, meslek kuruluşlarımız olsun, bu tür eğitim, kültür ve sanatta topluma bunları sevdirme noktasında gayret eden sivil toplum örgütleri ve kuruluşlarımız olsun, şehrimizi yönetirken bu değerler uhdesinde yönetmeyi kendimize rehber edinmişizdir. Kaldı ki bizim yerel yönetimler programında olmazsa olmazımız, 5 temel ilkemizden bir tanesi de katılımcı belediyeciliktir. Bunun temeli de şehri şehrin temel dinamikleriyle yönetme olgusudur. BİLSAM, kendi çalışmalarında halkımıza sunduğu hizmetler gerçekten takdire şayan hizmetlerdir. Bu konuda BİLSAM'ın değerli başkanı İbrahim Gezer’in şahsında tüm yöneticilerini de tebrik ediyorum" dedi.
Başkan Gezer ise, BİLSAM'ın faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı içinde kendisini tebrik ederiz. İnşallah şehrimizin önümüzdeki 5 yıllık süresinde yapacağı çalışmalarda ve faaliyetlerde BİLSAM olarak her türlü desteği vereceğimizi şimdiden ifade etmek isteriz. Bildiğiniz gibi BİLSAM akademisyen, eğitimci bir çok arkadaşımızın bir araya gelerek kurmuş olduğu ve ekip çalışmasının hakim olduğu yaklaşık 300 üyesiyle şehrimizin eğitim, araştırma, yayıncılık, kültürel faaliyet, organizasyonlar ve gençlik faaliyetleri konusunda aktif olarak faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Ayrıca şehrimiz ile ilgili yaptığımız bir takım çalışmalar da var. Son on yıldır sempozyumlardan tutun, araştırma raporlarından tutun, birçok alanda yapmış olduğumuz faaliyetlerimiz vardı. Bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki bir ay içerisinde de Malatya Tarım Raporu ve Malatya Sanayi Raporlarımızı yayınlayacağız. Malatya hem tarım da, hem de sanayi de potansiyeli olan bir şehir. Yerel yöneticilerimize önemli bir projeksiyon ve yol haritası sunma anlamında da önemli bir öneri paketi oluşturacaktır" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI