Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİNLİ ünlü tiyatrocu ve yönetmen Haldun Dormen, geldiği kentte 5 yıl önce diktiği Arakorya cinsi çam ağacının peşine düşerek bulunduğu yere gidip yeniden hayat suyu verdi.
Tiyatrocu ve yönetmen Haldun Dormen, işletmeciliğini Hakan ve Tarkan Başkan kardeşlerin yaptığı Ada Piknik Döner Salonu'nu ziyaret etti. İşletmeci Hakan ve Tarkan Başkan kardeşler tarafından karşılanan Haldun Dormen, bir süre sohbet ettikten sonra 28 Eylül 2013 tarihinde diktiği çam ağacının akıbetini sordu. Bunun üzerine Başkan kardeşler, işyeri girişindeki ağacı Dormen’e gösterdi. Dormen, ağacın 5 yıldır sahiplenip korunması nedeni ile 'dostlarım' dediği Başkan kardeşlere teşekkür etti.
Mersin'in kendisi için çok önemli olduğunu, bu nedenle de kentte sık sık geldiğini belirten Dormen, "Mersin'de doğdum. Sonrasında ailem İstanbul'a yerleşti. Ben ara ara Mersin'e geldim fakat o zamanlar bir şirin kasaba kentiydi. Ama şimdi çok modern bir kent oldu. Ben Mersin'i çok seviyorum. Bu nedenle de sık sık dikili bir ağacımın olmadığını dile getirmiştim. Gerçekten de yeryüzünde dikili bir ağacım yok. Dostlarım bu dileğimi 5 yıl önce gerçekleştirdi. Şimdi o ağacın büyüdüğünü görmek istedim. Gelmişken de dostlarım Hakan ve Tarkan Başkan kardeşleri de ziyaret ettim" dedi.
Hakan ve Tarkan Başkan kardeşler, Dormen'in Mersin'de aile bağı olarak kendilerini gördüğünü ifade ederek, "Her sohbette sık sık 'dikili bir ağacım bile yok' demesi üzerine biz de sevgili Haldun Dormen'e sürpriz yaparak ağacın dikimini yaptık. 5 yıldır ağaç işyerimizin bahçesinde büyüyor. Gelip ağacını ziyaret etmesi bizleri de sevindirdi" diye konuştu.

 

FOTOĞRAFLI