MANİSA'da yapımı tamamlanan Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin havalandırma sisteminden çıkan gürültü, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, gürültü sorununu çözmek için Sağlık Bakanlığı'nın Manisa'ya bir heyet göndereceğini açıkladı.

Yapımı tamamlanan Merkez Efendi Devlet Hastanesi havalandırma sistemi çalışmaya başlayınca, mahallede gürültü sorunu baş gösterdi. Soruna çare arayan vatandaşlar ise WhatsApp'ta 'Merkezefendi gürültü' grubunu kurup, yetkililere seslerini duyurmak amacıyla örgütlendi. Gürültü sorununu çözmek için çare arayan mahalleli, Valilik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, BİMER ve CİMER'e başvurarak gürültüye çözüm istedi.

Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Merkezefendi Devlet Hastanesi'nin bittiğini ve açılışı hazır olduğunu açıkladı. Hastanenin havalandırma sisteminde bir sorun çıktığını kaydeden Yemenici, meydana gelen gürültüden dolayı mahalle sakinlerinden çok sayıda şikayet geldiğini vurguladı. Yemenici, gürültüyü kesmek için bakanlıkla görüştüklerini ve Sağlık Bakanlığı'nın Cuma günü bir heyet göndereceğini, incelemenin ardından soruna bir çözüm bulunacağını açıkladı.

Nermin UÇTU / MANİSA,()

FOTOĞRAF