BALIKESİR’in Havran ilçesinde, Havran Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası, 'Meyve Tüketen Gülen Yüzler ve Sağlıklı Nesiller' projesi kapsamında, binlerce öğrenciye meyve ikram edecek.

Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapan Havran Meyveciler Odası ilçede öğrenim gören tüm öğrencilere Tutum-Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle meyve ikram edecek. Dağıtılacak meyveler her öğrenci için ayrı ayrı paketlenerek bu hafta içinde öğrencilere hediye edilecek. Meyvelerin paketlenme işi, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği çerçevesinde uygulanan toplum hizmeti kapsamında Havran Anadolu Lisesi ile Muzaffer Leman Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden bir grup öğrenci tarafından gerçekleştirildi. Havran kapalı pazaryerinde yapılan paketleme çalışmalarına öğretmenleri nezaretinde katılan öğrencileri ziyaret eden Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, paketlemede görev alan öğrencilere teşekkür ederken, sosyal sorumluluk duygusu taşımaları nedeniyle tebrik etti.

Havran Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Murat Hancer ve esnaflara teşekkür eden Müdür Söbüoğlu, “Projeyi özveri ile uygulayan Sebze ve Meyveciler Odasına ve bu etkinliğin fikir babası Oda Başkanı Murat Hançer’e teşekkür ediyorum.Bu etkinlik meyve tüketimini teşvik ve Havran’da üretilen ürünleri tanıma anlamında bir farkındalık  oluşturulacaktır, Hafta boyunca yapılacak çeşitli etkinliklerle okullarımızda israftan kaçınmanın, yerli ürünleri tüketmenin önemi üzerinde durulacak” dedi.

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI