HAYMANA'da faaliyet gösteren gübre bayisi temsilcileri, bomba yapımında kullanılabilen kimyasalları da içeren gübreler konusunda bilgilendirildi.
Haymana Çok Programlı Salonu'nda yapılan toplantıya Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Tarım İl Müdür Yardımcısı Ali Yalçın, Kaymakam Hüseyin Göktürk, Haymana Ziraat Odası Başkanı Halil ibrahim Balıkçı, İlçe Tarım Müdürü Aydın Coşkun ile gübre bayisi temscileri katıldı.
Ankara İl Tarım Müdür Yardımcısı Ali Yalçın, bayilere uygulanan gübreleme takip sistemi ile bu sistemin kullanılmasındaki amaçları anlattı.
Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan da, el yapımı patlayıcılarla mücadelede gübre bayilerine çok önemli görevler  düştüğünü ve üzerinde önemle durulması gerektiğini belirtti.
Ankara Tarım İl Müdürlüğü'nden Sinan Atasagun da, slâyt eşliğinde çiftçilerin kullandığı kimyasal gübrenin imalatı, dağıtımı ve çiftçiye ulaşana kadar ki alınan yeni tedbirleri ve uyulması gereken kuralları anlattı. Atasagun, "Belki maliyetli ve zor bir işlem gibi görünse de, küçük bir dikkat ile onlarca can kurtarılabilir. Çünkü terör örgütlerinin kullandıkları bombaların ana maddesini maalesef bu kimyasallar oluşturuyor" dedi.
FOTOĞRAFLI