ANTALYA, () - HACI Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın (HBVAKV) 40 şubesinin yöneticileri, Antalya'da düzenlenen eğitim kampında bir araya geldi.

Bölge danışma toplantılarını tamamlayan HBVAKV'nın 40 şubesinin yöneticileriyle genel merkez yönetimi Antalya'daki bir otelde gerçekleştirilen eğitim kampında bir araya geldi. Konyaaltı Belediyesi'nin desteğiyle HBVAKV Genel Saymanı ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Binali Efe, Antalya Şube Başkanı Nurettin Erdoğan ve vakfın eski Saymanı Zeynel Can'ın organizasyonuyla gerçekleştirilen eğitim toplantısının açılışına Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez, Genel Sekreter Hüseyin Gülseven, genel başkan yardımcıları Gülümser Yılmaz ve Rıza Akdeniz, 40 şubenin başkanı ve yönetim kurulu ile Alevi dedeleri, şubelerin kadın ve gençlik kolu başkanları katıldı.

'EN BÜYÜK ALEVİ ÖRGÜTLENMESİYİZ'

Genel Başkan Ercan Geçmez, "HBVAKV, vakıf olarak Türkiye'nin en büyük Alevi örgütlenmesidir. Bu büyüklüğü sadece üye sayımıza bakarak söylemiyorum. Yaptığımız işlerin, ürettiğimiz değerlerin büyüklüğünden bahsediyorum. Bunu ileriye taşımak için daha büyük bir gayret sarf etmemiz gerekiyor. Ne yazık ki son zamanlarda toplumun üzerinde olduğu gibi vakfımızın üzerine de ölü toprağı serpilmiş durumda. Birçok konuda duyarsız kalıyoruz, konuşmuyoruz, harekete geçmiyoruz. 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' zihniyetiyle hareket ediyoruz. Ama o yılan bir gün herkese dokunacak, o yılan bir gün hepimizi zehirleyecek" dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de "Türkiye'nin aydınlık yüzü sizlersiniz. Ben 5 yıl parti başkanlığı, 20 yıldır belediye başkanlığı olmak üzere toplam 25 yıldır başkanlık yapıyorum. Sizin gibi güzel insanların destekleriyle bugünlere geldim. Bugünlere kimseye ötekileştirmeden geldik. 4 dönem belediye başkanlığı yapmak kolay değildir. İnşallah bundan sonra daha da güzel yerlerde sizlerin de sayesinde olacağız. Siz canlarımızla buluşacağız ve Antalya'mızı yine hep birlikte yöneteceğiz" diye konuştu.

EĞİTİM KAMPI 3 GÜN DEVAM EDECEK

Açılış konuşmalarının ardından 3 gün sürecek olan eğitim çalışmalarına başlandı. Kamp süresince Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya, Bese Arslan, Mustafa Dede, Sibel Yalçın, Cüneyt Akça, Berivan Canpolat, Halil Karaçalı ve mali müşavir İsmail Sönmez tarafından çeşitli konularda eğitimler verilecek. Kampta dedelik, rehberlik, zakirlik, ikrar, cem, cem evi, nefesler, deyişler, dernekler ve dedeler ilişkisi, laiklik, cinsiyetçilik ve gelenekçilik gibi konular işlenecek.

FOTOĞRAFLI