BURSA,()-BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, doğal gazın temiz bir enerji kaynağı olarak dünyayı korumasının yanı sıra kömüre göre yüzde 59 ve elektriğe göre de yüzde 71 tasarruf sağladığını söylerken, ‘Güvenli Doğalgaz Kullanımı’ kampanyasının başlamasından memnuniyetini dile getrdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BURSAGAZ Genel Müdürü Markus Rapp’in katılımıyla Tayyare Kültür Merkezi’nde, Bursa’nın daha yaşanabilir bir kent olmasını hedefiyle ‘Güvenli Doğalgaz Kullanımı’ kampanyası başlatıldı. Başkan Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha sağlıklı bir geleceğe ulaştırmayı amaçladığını belirterek, Bursagaz’ın güvenli doğalgaz kullanımı kampanyasının detaylarını anlattı. Bir milyona yaklaşan abone sayısıyla Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketleri arasında yer alan Bursagaz’ın il genelinde 7 ilçede hizmet verdiğini anlatan Başkan Aktaş, “Bursagaz, şehirde hizmet vermeye başladığı yılından bu yana güvenli doğal gaz kullanımı konusuna büyük önem veriyor” dedi.

Tedbirli olalım

Lodoslu havalarda bacalı cihazların kapatılması konusunda uyarıda bulunan Başkan Aktaş, “Güvenlik için yetkili servislerden hizmet alınması gerekiyor. Doğal gaz kullanıcılarının baca temizliğini düzenli olarak yapması ve baca montajının yalnızca yetkili servisler tarafından yapılması büyük önem taşıyor. Doğal gaz piyasası iç tesisat yönetmeliğinin 6. maddesine göre, iç tesisatta izinsiz tadilat, uygunsuz ve kötü kullanım, proje dışı tesisat yapımı ve bakımsızlık gibi durumlardan doğabilecek zararlardan dağıtım ve iletim şirketleri sorumlu tutulamıyor. Günümüzde doğal gaz, dünyanın birincil enerji tüketiminin dörtte birini karşılıyor ve önümüzdeki  20 – 30 yıl içinde, bu oranın yarı yarıya olması öngörülüyor” dedi.

İMAR BARIŞINDAKİ ALANLAR DA DEĞERLENDİRİLECEK

Başkan Aktaş, doğal gazın temiz bir enerji kaynağı olarak dünyayı korumasının yanı sıra kömüre göre yüzde 59 ve elektriğe göre de yüzde 71 tasarruf sağladığını sözlerine ekledi. İmar barışı kapsamına girecek alanlarda da güvenli doğalgaz kullanımı konusunun değerlendirileceğini ifade eden Başkan Aktaş, “Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Tüm Bursa’nın doğalgazla tanışmasını arzu ediyoruz. Sanayi şehriyiz, yoğun konutlaşmanın olduğu Bursa’da muhtarlarımızın da güvenli doğalgaz kullanımını desteklemesi önemli” açıklamasını yaptı.

EN ÖNEMLİ KONU İNSAN SAĞLIĞI

BURSAGAZ Genel Müdürü Markus Rapp da detaylarıyla ilgili bilgiler verdiği kampanyaya desteklerinden dolayı Başkan Aktaş’a teşekkür ederek, “Güvenli Doğalgaz Kullanımı 2018 kampanyamızı bugün başlatıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini hissetmek çok önemli. Bu kampanyanın, bu destekle geçmiş yıllara oranla daha etkili olacağını düşünüyorum. Kampanya ile Bursa’da toplamda 13 milyon kişiye ulaşacağız ve herkes en az 3 kez güvenli doğalgaz kampanyasına dair bilgileri görmüş olacak. Sağlık, eğitim ve güvenlik müdürlükleriyle de birlikte çalışıyoruz. Muhtar dernekleriyle ilk kez bir aradayız ve bu adım da kampanyanın güvenilirliğini artırıyor” şeklinde konuştu.

Kampanya ile doğalgaz abonelerinin farkındalığını artırmayı hedeflediklerini anlatan Rapp, “Kampanyamızın ana konusu, doğalgazın doğru şekilde kullanılmasıdır. Hayatta en önemli konu insan sağlığıdır. Bu nedenle doğalgaz kullanımında doğru davranışların bilinmesini önemsiyoruz. İhtiyaç duyulması halinde, aboneler, acil durumlarda Bursagaz 187 Doğal Gaz Acil hattına ulaşılabilirler” ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI