YALOVA İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Çam, “İYİ Parti Yalova İl Yönetimi olarak hedefimiz ve amacımız şudur; Başta Yalova Belediye Başkanlığı olmak üzere ilimiz tüm ilçe ve beldelerinde diğer siyasi partilerden bağımsız kendi partimizin adayları ile seçime katılmak ve kazanmaktır” dedi.

Çam, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İYİ Parti Yalova Belediye Başkan aday adayları Nur Gemalmaz Ayaz ve Rıdvan Acar da hazır bulundu. Burada konuşan İl Başkanı Çam, İYİ Parti’nin Türk siyasi hayatına yeni doğmuş bir parti olduğunu belirterek, “Bir genel seçim geçirmiş bütün maddi imkânsızlıklara bütün engelleme ve olumsuz şartlara rağmen milletimizin teveccühü ile 40 milletvekilliği kazanarak parlamentoya girme ve güçlü bir muhalefet grubu kurma başarısı göstermiştir. İYİ Partili milletvekili arkadaşlarımız TBMM'de milletimizin talepleri doğrultusunda ve verdikleri sözlere bağlı kalarak hazırladıkları kanun teklifleri ile etkin ve başarılı çalışmalara imza atmıştır. İYİ Parti şimdi yerelde de hizmet yolunda her türlü göreve taliptir” diye konuştu.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde İYİ Parti Yalova İl Yönetimi olarak hedeflerini açıklayan Çam, şöyle dedi:

“Başta Yalova Belediye Başkanlığı olmak üzere ilimiz tüm ilçe ve beldelerinde diğer siyasi partilerden bağımsız kendi partimizin adayları ile seçime katılmak ve kazanmaktır. Bu inanç ve amaçla çalışıp, bütün belediye başkanlıklarını kazanarak halka hizmet için İYİ Parti olarak yola çıktığımızı Yalova kamuoyuna duyuruyoruz. Bu seçimlere katılacağız. Gerek ilde gerekse tüm belde ve ilçelerde katılacağız. Herkes İYİ Parti'nin ne olduğunu görecek. Büyük bir inançla inanıyoruz.”

İYİ Parti’nin Yalova’dan aday çıkarmayacağı dedikoduları sorulan Çam, “Diğer siyasi partiler kaybedeceğini anlayınca bu dedikoduları çıkarıyorlar. Biz burada seçime katılacağız ve kazanacağız. Rıdvan Acar ve Nur Gemalmaz Ayaz başvurularını yaptılar. Kesin adayı önümüzdeki hafta netleşince açıklayacağız” diye konuştu.

“HEPSİNE KAYBETTİRECEĞİZ ÇÜNKÜ BİZ KAZANACAĞIZ”

Yalova Belediye Başkan aday adayı Rıdvan Acar ise bir soru üzerine, “Sadece İYİ Partililerden oy alarak da seçimi kazanamayız. Ekibimiz ve projelerimiz ile seçimi kazanmak amaçlarımızdan birisidir. CHP'ye seçim kaybettirmek gibi bir amacımız yok. Hepsine kaybettireceğiz çünkü biz kazanacağız. Eminim. Pek çok kez fedakârlık yaptım bu müracaatla. Bunun karşılığını almamız lazım. Ben inanıyorum Yalova halkını ikna edeceğiz” diye konuştu.

“USTALIK ESERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUM”

Yalova Belediye Başkan aday adayı Nur Gemalmaz Ayaz da şunları kaydetti:

“Kısa bir sürede çok büyük adımlar attık. Türkiye'nin şu an siyasette olan boşluğunu doldurma amacı olan bir partinin önceliği iktidar olmaktır. Hiçbir şahsi husumetimiz ve menfaatimiz olamaz. Bu yolda da elimizden gelenin her türlüsünü yapacağız. Ben çıraklık dönemimi milletvekili seçimlerinde yaptığımı düşünüyorum. Allah izin verirse, Genel Merkezin de takdiri ile ustalık eserini gerçekleştirmek istiyorum. Kadınların da siyasete el değmesini istiyorum.”

FOTOĞRAFLI