Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ(Mersin),() - MERSİN'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçedeki sitelere kaideyi yapmaları şartıyla Atatürk büstü hediye ediyor.
Çalışmalara hız veren belediye, son olarak Beyzade Konutları ve Kuzey Yıldız Sitesi'ne Atatürk büstü dikti. Düzenlenen açılışa Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan katıldı. Site sakinleri ve çocukların büyük ilgi gösterdiği büst, İstiklal Marşı okunmasının ardından açıldı. Çocuklar da enstrümanlarıyla mini bir dinleti sunarken, bazı minikler Atatürk büstünü öptü.
Çağdaş ve demokratik Türkiye'nin yolunun Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yoldan gitmek olduğunu söyleyen Başkan Tarhan, "Son dönemde Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine yönelik saldırıların artması üzerine talep eden her siteye Atatürk büstü hediye ediyoruz. İnsanlarımızdaki Atatürk sevgisini görünce daha çok gurur ve onur duyduk. Mezitli'nin Atatürk sevgisi ile dolu olduğunu da göstermek istiyoruz. Sitelere diktiğimiz Atatürk büstleri ile Mezitli'ye gelenler burasının Atatürk sevgisiyle dolu güzel insanların yaşadığını bir ilçe olduğunu görmeliler" dedi.
Açılış, Tarhan'ın çocuklara kitap dağıtmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI