İZMİR'in Bergama ilçesinde, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat Vakfı (TAKSAV) öncülüğünde bu yıl 7'incisi düzenlenen Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında, Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu, 'Hizmetçiler' isimli oyununu sahneledi.

TAKSAV'ın düzenlediği ve İzmir Büyükşehir, Konak, Narlıdere, Buca, Balçova, Karabağlar, Gaziemir ve Seferihisar ile birlikte Bergama Belediyesi'nin de destekçileri arasında bulunduğu 7. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali, 7 Aralık Cuma günü başladı. 'Yaşamak' temasıyla başlayan festival kapsamında Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu, Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) 'Hizmetçiler' isimli oyunu sahneledi. Fransız düşünür, oyun, deneme ve roman yazarı, şair merhum Jean Genet'in yazdığı, Yılmaz Tüzün'ün yönettiği ve Hülya Savaş, Yasemin Tüzün ile Aslıhan Işık'ın sahnelediği oyun büyük ilgi gördü. Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılan, bir evde hizmetçilik yapan iki kız kardeşin hanımlarını öldürme planları ve bunu anım evde yokken kurdukları düşsel dünyanın içinde oynadıkları oyunlarla gerçekleştirmeye çalışmalarını konu alınan tek perdelik trajedi kapalı gişe oynadı. Oyunda Efendi-köle, ezen-ezilen ilişkilerinin yanı sıra, sınıf çatışması, güç ve iktidar sorgulandı. İzleyiciler, oyunun bitiminde, rol alan oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı.

Oyunun sonunda ayrıca TAKSAV adına Sevilay Parlas, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e ve Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu oyuncularına günün anısına plaket takdim etti.

BERGAMA (İzmir), ()

FOTOĞRAFLI