Ahmet ACAR/KAŞ, () - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde yaşamını sürdüren eski hakim ve avukat İsmail Gökçe'nin 2012 yılında çıkan 'Kaş' adlı kitabının ikinci baskısı yapıldı.

Kaş'ta oturan İsmail Gökçe, 2012 yılında çıkan 'Kaş' adlı kitabını yenileyerek ikinci baskısını yaptı. 1500 adet olarak basılan ikinci baskı, 80 sayfadan oluşuyor. İçinde yenilenen 40 Kaş fotoğrafı yer alıyor.

Eski hakim ve avukat İsmail Gökçe, kitabıyla ilgili şunları söyledi:

"Kitabımda öncelikle Likyalılardan başlayarak, Kaş bölgesinde yaşamış olan Roma, Bizans, Selçuklular, Teke Beyliği, Osmanlılar ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde yaşanan olaylar, savaşlar, sosyal, ekonomik yaşamı anlattım. Kaş'ın komşusu olan Meis Adası'nı ve Meis Adası'nın tarihine yer verdim. Kaş'a bağlı 54 mahalleyi kısa anekdotlarla tanıttım. Kitabın sonunda bir Kaş rehberi oluşturarak, Kaş'ta tatil yapmak isteyen biri için kalınabilecek oteller, yemek yenebilecek lokantalara yer verdim. Yenilenerek ikinci baskısını yaptırdığım kitabımı, Kaş'ın bir el kitabı olarak düşündüm. Kitabı okuyan özet olarak tüm Kaş'ı her yönüyle tanıyabilsin istedim. Kaş'ın tarihçesini anlatırken ilk adı olan Antiphellos, Andifli ve Kaş olarak yer verdim. Amacım bu kitapla Kaş'ın tanıtımına katkı sağlamak. Aralık ayı sonunda da baskı hazırlığını yaptığım 'Kaş'a Yeni Vizyon' adlı kitabımı çıkaracağım"

İsmail Gökçe'nin 'Şiir Demeti', 'Belediye Mevzuatı ve Hukuksal Yaşam' adlı kitapları da bulunuyor.

FOTOĞRAFLI