İZMİR Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) düzenlenen 48 saatlik sosyal girişimcilik maratonu 'Hackatlon'da, üniversiteli gençler doğaya, topluma, dünyaya fayda sağlayacak girişim fikirleri geliştirdi. Ekipler hem deneyimli mentorlardan ilham aldı hem de fikirleri uygulamaya geçirirken karşılaşılabilecek sorunları çözmeye çalıştı.

İEÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü, İşletme Bölümü ve Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen Hackatlon etkinliğine katılan 65 öğrenciye, sosyal girişimcilik hakkında bilgiler veren İEÜ MYO Müdürü Burçin Önder, "Geleneksel yöntemleri sorgulamak, yeni nesil girişimcilerin en önemli sırrı. Daha iyi şeyler yapmak için kendimizi adamamız ve işbirliğinden faydalanmamız gerek" dedi. Türkiye'deki girişimcilik ekosistemini büyütmeyi hedeflediklerini belirten Önder, "Öğrencilerimizin girişimcilik ruhunu üniversitedeyken kazanmaları, inovatif projeler geliştirerek değer yaratmaları, vizyonumuzun bir parçası. Hackatlon etkinliğimizi, onların düşünmesi, araştırması, keşfetmesi, üretmesi, tartışması, yazması, çizmesi, etkileşmesi, iletişim kurması, takım olarak yol alabilmesi için planladık" diye konuştu.

48 SAATTE 20 PROJE

Gençlerin 48 saat içinde ürettiği 20 girişimcilik fikri ve çalışma planları, jüri üyeleri İzmir Bilimpark Müdürü Kayahan Dede, İEÜ TTO Girişimcilik Uzmanı Seda Çakmak, İEÜ TTO Koordinatörü Onur Kanyılmaz ve İEÜ İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burcu Güneri Çandarlı tarafından değerlendirildi. İlk 6 projenin ekipleri, fikirlerinin desteklenmesi için İzmir Bilimpark ve TTO'dan yardım almaya hak kazandı.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI