YEŞİL Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi'nin ortak yürüttüğü Avrupa Birliği destekli 'Yeşil İklim, Yeşil Belediye' adlı projenin iklim değişikliği konusundaki 'İklim Okulu' isimli eğitim semineri Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde 'Yeşil İklim, Yeşil Belediye' projesi kapsamında düzenlenen 'İklim Okulu' isimli eğitim semineri Bornova Belediyesi Kent Arşivi Müzesi Dramalılar Köşkü'nde yapıldı. Farklı şehirlerinden gelen 30'a yakın öğrenci, aktivist ve akademisyenin katıldığı seminerde Yeşil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Gençer Baykan ve Heinrich Böll Stiftung Derneği İklim Değişikliği ve Enerji Projeleri Koordinatörü Menekşe Kızıldere eğitim verdi.

Eylül 2017'de başlayan ve 2018'de tamamlanacak olan 230 bin TL'lik 'Yeşil İklim, Yeşil Belediye' projesi vatandaşların, bireysel girişimcilerin, kooperatif girişimlerinin ve yerel yönetimlerin iklim değişikliği, iklim değişikliğine uyum ve azaltım yöntemleri ile yenilenebilir enerji alanlarında kapasitelerini arttırmayı hedefliyor. Proje kapsamında düzenlenen eğitimlerde kentlerdeki iklim değişikliği etkileri, vatandaşların ve yerel yönetimlerin iklim değişikliği ile mücadele konusunda yapabilecekleri anlatıldı.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI