KAHRAMANMARAŞ'ın ilk robotik kodlama sınıfı Göksun ilçesine bağlı Değirmendere köyündeki Prof. Dr. Mehmet Sağlam ilk ve orta okulunda açıldı.
Okulda düzenlenen açılış törenine; ilçe Kaymakamı Ejder Demir, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü  Cemal Yılmaz, öğrenciler ve veliler katıldılar. törende konuşan Kaymakam Ejder Demir projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Böylesine güzel ve verimli olacağına inandığım projeyi kazandıran idarecilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.Tarımda adından söz ettiren ilçemiz inşallah bu projelerle Bilim insanlarıyla anılmaya başlar" dedi.
Başkan Hüseyin Coşkun Aydın ise, "Eğitim alanında güzel projelere imza atan değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.Bizlerde elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ta ilk olan bu robotik kodlama sınıfının ilçemizin kırsal mahallesi olan Değirmendere de olması bizleri çok mutlu etti, emeği geçen idarecilerimize, velilerimize ve destek olan herkese teşekkür eder başarılar dilerim" diye konuştu.
Babası Rıfat Yardımın adını yaşatmak için projeye destekte bulunan iş insanı Kutay Yardım da öğrencilere teknolojik sınıflardan faydalanmaları söyleyerek, "İlçemize yakışan ve ilçemizin geleceğine ışık tutan proje oldu, emek verenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından sınıfın açılışı yapıldı. Okuldaki çocuklar ilk defa robotik kodlama eğitimine katıldı.
FOTOĞRAFLI