Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, () – SAMSUN İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi tarafından Ramazan ayında gerçekleştirdiği ‘Gönül Sohbetleri’nin sonuncusuna katılarak vatandaşlarla sohbet etti.

İlkadım Belediyesi tarafından 4 yıldır düzenlenen ve geleneksel hale gelen teravih namazı ve gönül sohbetleri programının bu yıl için sonuncusu gerçekleştirildi. Yeşiltepe Camii’nde gerçekleştirilen programa Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz’da katılırken Başkan Erdoğan Tok, namaz sonrası cami cemaati ve İlkadımlı vatandaşlarla sohbet etti.

‘BİZLERİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADINIZ’

Teravih namazı sonrası İlkadım Belediyesi tarafından ücretsiz olarak ikram edilen lokma tatlısı ve çay eşliğinde vatandaşlarla sohbet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Öncelikle Ramazan ayının son teravih namazı olması nedeniyle hepimizde olduğu gibi bir burukluk hissediyorum. Çünkü 30 gün boyunca her akşam iftardan sahura siz değerli hemşerilerimizle bir araya gelmenin sevincini yaşıyorduk. Her zaman vatandaşımızla iç içe olmamıza rağmen Ramazan ayının maneviyatı ile gerçekleştirdiğimiz buluşmalar başka bir huzur yaşatıyordu. Hamdolsun bu Ramazanda da siz değerli hemşerilerimiz hep bizlerle oldunuz. Hep birlikte oturduğumuz iftar sofralarının ardından her akşam başka bir camide gerçekleştirdiğimiz Gönül Sohbetleri programımızda da bizleri yalnız bırakmadınız. Ramazan ayının huzur ve maneviyatını aynı sofralarda, beraber kıldığımız namazlarda ve sohbetlerimizde yaşama şansı bulduk” dedi.

‘İLKADIM’IN GELİŞİM İVMESİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR’

Sohbet sonrası vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Tok, “İlkadım için yaptığımız hizmetler ve projelere ara vermeden devam ediyoruz. Bu istikrarlı çalışmalarımız sonucu İlkadım, Karadeniz’in parlayan yıldızı haline gelirken gelişim ivmemiz de yükselmeye devam etmiş oluyor. İlçemizin en büyük sorunlarından olan kentsel dönüşüm konusunda hızla ve büyük değişimler yaşanıyor. Hükümetimizin de desteği ile bu soruna köklü çözümler buluyoruz. Son olarak imar barışı yasası ile imarı olmayan meskenler ve yapılarda imar almanın önü açılmış oldu. Bunun sonucunda ise bizimde yetkili doğalgaz firması ile bizzat yaptığımız görüşmeler sonucu doğalgaz başvuruları başlayacaktır. Önümüzdeki kış ayına kadar sizleri doğalgaz ile buluşturmak için çalışmalarımız hızla devam ediyor” diye konuştu.

BAŞKAN TOK’TAN PERSONELE TEŞEKKÜR

Başkan Tok, İlkadımlılarla gerçekleştirdiği sohbet programının ardından Ramazan ayı boyunca her akşam başka bir camide gerçekleştirilen ve binlerce İlkadımlının katıldığı Gönül Sohbetleri programı için lokma tatlısı ve çay gibi farklı ikramların sunulduğu teravih buluşmalarında görevli personellere teşekkür etti. Başkan Tok, “İlkadımlı kardeşlerimizle buluştuğumuz ve tatlı yiyip tatlı konuştuğumuz ‘Gönül Sohbetleri’ programımız için camilerimizde yapılan hazırlıkları eksiksiz yerine getiren değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI