Halil İbrahim YEL/TOKAT, () - TOKAT’ta özel bir okulun öğrencileri, pasta satarak kazandıkları geliri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Belediye başkanına verdi.
Kent merkezinde özel bir ilkokul öğrencileri Tokat Belediyesi Gülbahar Hatun Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezinde pastacılık kursuna katıldı. Kursta pasta yapmayı öğrenen çocuklar yaptıkları pastaları Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezine gelen diğer kursiyerlere satıldı. Oradan elde edilen gelir çocuklara teslim edildi. Çocuklar, gelen parayı Tokat Belediyesine bağlı Sosyal Markete bağışlamak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na teslim etti.
Başkan Eroğlu, miniklerin bu davranışı karşısında çok duygulandığını belirterek, ''Gönlü zengin, kalbi iyilik dolu güzel evlatlarımızı bu davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Biz, iyilikleri her daim ön planda tutan bir medeniyetin evlatlarıyız. Ecdadımız o kadar çok güzellikler ve iyilikler yapmış ki hem yaşadığımız coğrafyaya hem de tüm dünyaya bu güzel düşünceler işlenmiş. Bizler, medeniyet olarak iyilik yapmayı her zaman en üstte tutmuşuz. İnsanlara yardım etmeyi, insanların elinden tutmayı, ekmeği bölüşmeyi hepimiz kendimize düstur edinmişiz. Peygamber Efendimizin ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ sözünü hep kendimize şiar edinmişiz. Ben çocuklarımızın bu hareketi karşısında gerçekten çok duygulandım. Şu anda elimde bir kutu var ve bu kutunun içerisinde de bu kocaman yüreklerin yüreklerinden kopan paralar var. Şimdi bu paraları sosyal marketimize teslim ediyoruz. Ben böylesine ince ve güzel bir şeyi düşündükleri için tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum. Çocuklarımız, geçtiğimiz hafta bizim hanımeli kültür ve sanat merkezlerimizde pastacılık kursuna katılmışlar. Minik elleriyle ve tertemiz kalpleriyle pastalar yapmışlar. O yaptıkları pastaları da satmışlar. Elde ettikleri parayı da ceplerine koymamışlar, o parayla oyuncak almamışlar. Demişler ki biz bu parayla yoksullara, ihtiyaçlılara el uzatalım. İhtiyaç sahibi insanlara yardım etmek için topladıkları paraları alıp belediyemizin sosyal marketine getirmişler. Ben de onların bu son derece önemli emanetlerini sosyal marketimize vermek üzere teslim alıyorum'' dedi.

FOTOĞRAFLI