İZMİR'in Konak ilçesindeki Necatibey İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri atık malzemeleri kullanarak hazırladıkları kostümlerle bir geri dönüşüm defilesi sundu. Silgiden pile, kağıtlardan plastiğe kadar çok sayıda atık malzeme kullanan 29 öğrenci, ilginç tasarımlarla renkli görüntüler oluşturdu.

Necatibey İlkokulu 4-C sınıfında okuyan 9 yaş düzeyindeki 29 minik öğrenci, sınıf öğretmenleri Seval Köylü'nün öncülüğünde hazırladıkları gösteriyle büyük beğeni topladı. Naylon, plastik, silgi, pil, şişe kapakları, rulo ve gazete gibi atık malzemeleri geri dönüşüme kazandıran çocuklar, hazırladıkları kostümleri giyerek defilede sergiledi. Defileyi izleyenler arasında okuldaki işitme engelliler sınıfına teknik destek sağlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin dekanı Prof. Dr. Osman Yılmaz, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, öğretmen ve öğrenciler yer aldı.

Sınıf Öğretmeni Seval Köylü, defile için hazırlıkları yaklaşık 2 ayda tamamladıklarını söyleyerek çocuklarda 'çöpleri atmayalım geri dönüştürelim' farkındalığı sağlamak istediklerini anlattı. Okul Müdürü Aslı Esra Kaplan ise çocuklara yeni bir dünya, dünyaya ise iyi çocuklar bırakmayı amaçladıklarını belirterek "Geri dönüşüm çok önemli. Çocuklarda doğa farkındalığı yaratmalıyız. Bu defilede tamamen çocuklarımızın emeği ve tasarımı var. Velilerimiz de büyük destek sağladı, emeği geçenlere teşekkürlerimizi iletiriz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek ise konuşmasında okulun özellikle tercih edilen eğitim kurumlarından biri haline geldiğini belirterek, "Bu dünyada sadece biz insanlar yaşamıyoruz. Son zamanlarda bilinçsizce yada bilinçli yapılan yanlışlar nedeniyle çevre kirliliğinde artışlar söz konusu. Küçük nesillere çevre bilinci aşılamak bu açıdan çok önemlidir. Necatibey İlkokulu'nun bu konudaki farkındalığını tebrik etmek gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler atık malzemeler kullanarak tasarladıkları elbiselerin sunumunu yaptı. Büyük alkış alan öğrenciler, defilenin sonunda geri dönüşüm konusuyla ilgili şiirler okudu.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI