Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi kapsamında Türkiye'nin ilk başbakanı ve ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Avusturyalı piyanist Aaron Pilsan'ın konseriyle anıldı.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı Ukrayna asıllı Amerikalı şef Theodore Kuchar yönetirken, Avusturyalı piyanist Aaron Pilsan da solist sanatçı olarak sahneye çıktı. Pilsan, piyanosuyla orkestra eşliğinde P.İ Çaykovski'nin 1 numaralı piyano konçertosundan bölümleri seslendirdi.

Alman dergisi Fono Forum tarafından 2011 yılında 'Yılın En İyi Genç Sanatçısı', 2014 yılında da 'Yükselen Yıldız' seçilen 23 yaşındaki Aaron Pilsan, izleyenleri piyanosunun tuşlarından yayılan namelerle büyüledi. Sahne performansıyla dikkatleri eken Pilsan, konser sonunda uzun süre alkışlandı.

Konserin ikinci bölümünde ADSO, Çaykovski'nin konusunu İtalyan şair Dante Alighieri'nin 'İlahi Komedya'sından aldığı 'Francesca da Rimini' adlı senfonik şiirini ve 3 numaralı orkestra süitinin tema ve çeşitlemelerini yorumladı.

FOTOĞRAFLI