Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), () – MERSİN’in Anamur ilçesinde, iş dünyasına yönelik olarak düzenlenen Kredi Garanti Fonu (KGF)  bilgilendirme toplantısı büyük ilgi gördü.
Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda ilk olarak söz alan Oda Başkanı Ferudun Torunoğlu, katılımcılara yaşanan son değişiklikler, teşvikler ve kredilerle ilgili olarak bilgi verdi.
Kredi Garanti Fonu Adana Şube Müdürü Celal Altıntaş’ta toplantıda kredi kullanıcılarına hangi şartlarda teminat verebilecekleri hakkında bilgi verdi. KG F’nun bir devlet kuruluşu değil, yüzde 29’unun TOBB, yüzde 29’unun KOSGEP ve yüzde 22’sinin de bankaların ortaklığı ile kurulmuş bir fon olduğunun ifade eden Altıntaş, "KGF, teminat yetersizliği nedeni ile kredi alamayan KOBİ’lere ve KOBİ dışı işletmelere kefil olur. KGF, KOBİ’lerin ve KOBİ dışı işletmelerin finansmana erişimine destek olan bir kuruluştur. Anamur'da yatırım yapmak isteyen işletmeciler Anamur Ticaret ve Sanayi Odası ile de bize başvurabilir" dedi.
Toplam kefalet hacimlerinin 253 milyar lira olduğunun kaydeden Altıntaş,  kadın girişimciler ve KOBİ vasfına sahip kadın ve genç girişimciler, esnaf ve sanatkarlar, tarımsal işletmeler, çiftçiler, serbest meslek mensupları ile hazine desteklerinden KOBİ dışı işletmelerin KGF’den yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI