İSTANBUL,()  EYÜPSULTAN Belediyesi iş arayanlarla, işverenleri aynı platformda buluşturmak amacıyla 2014’te hayata geçirdiği Eyüpsultan İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, işsiz vatandaşları iş sahibi yapıyor. Mesleği olan işsiz insanları ise yetenek ve donanımlarına göre uygun pozisyonlara yönlendiriyor. 

“İŞ VE KARİYER BİRİMİ İŞKUR KADAR ETKİLİ”

Eyüpsultan İş ve Kariyer Geliştirme Birimi sayesinde iş sahibi olan Melek Özcan,“Bir senedir işsizdim. İş ve Kariyer Birimi sayesinde işe yerleştirildim. Muhasebe elemanı olarak çalışmaktayım. İşimden çok memnunum.  Eyüpsultan Belediyesi'ne bizim gibi gençlere iş bulma konusunda destek oldukları için teşekkür ediyorum. İş ve Kariyer Birimi'nin İŞKUR kadar etkili olduğunu söyleyebilirim” dedi.

“ÇOK KISA SÜREDE İŞ BULDULAR” 

Ayça Arda ise, “İki sene kadar işsizdim. İş ve Kariyer Birimi sayesinde bu işe yerleştim. İş ve Kariyer Birimi'ne iki ay önce başvurdum ve aynı gün içinde beni iş görüşmesine gönderdiler. Burada açık bir pozisyon olunca da işe yerleştim. Bana kendi mesleğimi icra edebileceğim bir iş buldukları için teşekkür ediyorum. İş arayan Eyüpsultanlıların zaman kaybetmeden İş ve Kariyer Birimi'ne başvurmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

“BİR HAFTA İÇİNDE İŞBAŞI YAPTIM”

Herkesin bu hizmetten yararlanması gerektiğini belirten Muhammet Dursun da, “İş ve Kariyer Birimi'nde iş başvuru formu doldurmuştum. Bu süre zarfı içinde çalışıyordum ama sürekli olarak bana uygun işlerle ilgili mesajlar geliyordu. İşten ayrıldıktan sonra internet üzerinden iş ararken İş ve Kariyer Biriminde gelen mesaja döndüm ve görüşmeye gittim. Bir hafta içinde de iş başı yaptım. Eyüpsultan Belediyesi çok güzel bir hizmet veriyor. Sayelerinde uzun süre işsiz kalmadan yeni bir işe yerleştim. Bence herkes bu hizmetten yararlanmalı” ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAFLI)