Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar ilçenin durumu ve sorunları ile yatırımlarını tartıştı.

Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısına Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Polat Kara, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş,  kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Payas Kaymakamı Polat Kara İskenderun’da eğitimden, turizme, kültür sanat konularından, üniversite ve sanayi üretimi ile ithalat ihracat konularında bilgiler verdi. İkili eğitimden tekli eğitime de değinen Kaymakam Kara, bölgedeki otel sayılarından turizm potansiyelinin arttırılmasına kadar birçok konuda da veriler ile yapımı devam eden yapılması planlanan projeleri anlattı.

Hatay’ın ilçelerinde bu toplantıları yaptıklarını ve dördüncüsünün İskenderun’da gerçekleştirdiklerini belirten, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli Hatay’ın büyükşehir statüsüne geçişi ile köylerin mahallelerin bazı sorunları olduğunu bunun başında su ve altyapı, elektrik olduğunu belirterek bunların dışında yaşanan sorunların aktarılmasını istedi.

 Söz alan muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kentsel dönüşümden, alışveriş merkezlerine, sit alanı bölgelerinin durumundan büyük market zincirleri ile ilgili yaşadıkları sıkıntıların çözümlenmesi ile ilgili sorunları paylaştılar.

Fotoğraflı