İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Düziçi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde çiftçilere yönelik "Besi Sığırcılığı" ile "Meyve Ağacı Budama" kurtları düzenlenecek. Mesleki eğitim kurslarının protokolü Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak ve Düziçi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Soner Çerçi tarafından Osmaniye İŞKUR hizmet binasında imzalandı.
İlçe Halk Eğitim Merkezinde düzenlenecek olan 25'er kişinin katılacağı "Besi Sığırcılığı" ve "Meyve Ağacı Budama" kursu eğitimlerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler ile ziraat mühendisleri katılacak. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda açılan “Besi Sığırcılığı” kursunda besi sığırları işletmesinin planlanması,  besi sığırlarının beslenmesi, besi sığırcılığında sürü yönetimi, besi sığırlarında sağlıklı ve kaliteli kırmızı et üretimi, besi sığırlarında hastalıkla ve zararlılarla mücadele konularında eğitim verileceği kaydedildi.
"Meyve Ağacı Budama" kursunda ise kursiyerlere meyve ağaçlarını daha verimli hale getirecek teknik bilgi ve beceriler kazandırılacağı belirtildi. Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan vatandaşların kurs sonunda ihtiyaç duyduğu teorik ve pratik bilgilerle donatılarak mezun olacaklarını söyledi. Bölgede tarım ve hayvancılığın yaygın olarak yapıldığını dile getiren Altunkaynak, bu tür kursların önümüzdeki dönemde de vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda devam edeceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI