SÖZCÜLÜĞÜNÜ Salih Özçiftçi'nin yaptığı Ortak Akıl Grubu ile İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener birer açıklama yaparak, İTO seçimlerinde değişimin mutlaka gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamalarda, Atatürk devrim ve ilkelerine, laik, demokratik Cumhuriyet değerlerine bağlı, katılımcı, üyesine değer veren ve değer yaratan çağdaş yönetim anlayışına vurgu yapıldı.

İzmir'de 9 Nisan'da yapılacak olan İzmir Ticaret Odası seçimleri öncesi Ortak Akıl Grubu ve İTO Başkan Adayı Mahmut Özgener birer açıklama yaptı. Ortak Akıl Grubu adına Salih Özçiftçi tarafından yapılan açıklamada, "Üyelerimize, odamızın kurumsallığına ve kentimizin gelişimine zarar veren tek adam yönetim anlayışının ve tek bir siyasi partinin uzantısı oluşumların egemen olmasının karşısında duruyoruz. Şimdi tüm üyelerimizle birlikte bu zihniyetlerin değiştirilmesi zamanıdır" dedi.

"YENİ BİR ANLAYIŞ GELECEK"

Eşitlikçi, yenilikçi, üye odaklı, katılımcı, üretken, paylaşımcı, demokratik, daha etkin ve güçlü bir İzmir Ticaret Odası'nı hedefleyen yönetim anlayışının egemen kılınmasının zamanı geldiğini belirten Özçiftçi, "Bu toplumsal sorumluluğu yerine getirmek üzere tüm üyelerimizi, odamızın sakini değil sahibi olmaya, katkı ve katılımda bulunmaya çağırıyoruz. 9 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek seçimler sonucunda siz değerli üyelerimizin katkı ve katılımıyla İzmir Ticaret Odamıza yeni bir anlayış gelecektir. Bundan böyle İzmir Ticaret Odasında üyesiyle bütünleşmiş bir yönetim olacaktır" ifadelerine yer verdi.

"MUTLULUK DUYDUK"

İTO Başkan Adayı Mahmut Özgener de Ortak Akıl Grubu adına açıklama yapan Salih Özçiftçi'nin açıklamanın kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. Özgener, "Seçimler öncesinde üyeler adına büyük bir hassasiyet göstererek ve yol göstermek adına yapılmış bu çalışmadan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu vesileyle de göstermiş oldukları duyarlılık nedeniyle çok kıymetli Ortak Akıl Grubunu oluşturan değerli üyelere teşekkürlerimi iletmek isterim" dedi.

"ALTINA İMZAMI ATARIM"

Bu açıklamada yer alan her bir cümlenin altına imzasını atacağını kaydeden Özgener şöyle dedi:

"Ancak bu duyarlılık içerisinde olduğumuz takdirde, İTO'yu İzmir'imiz adına hizmet üreten güçlü bir birleştirici ve kapsayıcı bir kurum haline getirebileceğimize yürekten inanıyorum. Bu makamın kişisel çıkarlar için ve tek adam yönetim zihniyetiyle kullanılmaması ayrıca bir siyasi partinin uzantısı olarak görülmemesi, başka noktalara atlamak için bir sıçrama tahtasına dönüştürülmemesi gerekir. Odamıza; Atatürk devrim ve ilkelerine, laik, demokratik Cumhuriyet değerlerine bağlı, katılımcı, üyesine değer veren ve değer yaratan çağdaş yönetim anlayışı hakim olmalıdır. Bu ilkeler bundan sonra odamızın temel değerleri olmalıdır."

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI