İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin Bornova İlçe Teşkilatının organize ettiği yemekte yaptığı konuşmada AK Parti iktidarını eleştirdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Millet Kıraathaneleri' kurulacağı sözlerini hatırlatıp, "Milleti keklemeye çalışıyorlar da millet bu oyuna gelmeyecek" dedi.

İYİ Parti Bornova İlçe Teşkilatı tarafından organize ettiği tanıtım yemeğine Bornova'da bulunan sivil toplum kuruluşları, hemşehri dernekleri, spor kulüpleri temsilcileri, esnaf ile çok sayıda vatandaş katıldı. İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir milletvekili Aytun Çıray de yemeğe katılanlar arasında yer aldı.

Yemekte yaptığı konuşmada kalabalık katılımdan dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Çıray, ardından iktidarı eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Millet Kıraathaneleri' kurulacağı sözlerini hatırlatan Çıray, "Sayın Erdoğan'ın acayip bir seçim vaadi var. 16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten bu iktidarın geldiği son noktaya bakar mısınız? 'Millet kıraathaneleri kuracağız. Hem kitabını okuyacak, hem kekini, çayını, kahvesini alacak ücretsiz. Hem de 24 saat açık' diyor. Milleti keklemeye çalışıyorlar da millet bu oyuna gelmeyecek. İYİ Parti neden kuruldu? Çünkü siyasi yelpazenin muhalefet kanadında boşluk oluştu. Burayı doldurmak gerekiyordu. Aksi halde 15 yıldır tekrarlanan yenilgi mukadder olurdu. Türkiye siyasetinde iki ana damar vardır. Bu damarlardan birisi Cumhuriyet Halk Partisi'dir, diğeri de bu damardan içinden neşet etmiş olan Demokrat Parti damarıdır. Bu iki damar birbirine rakiptir. Ama mutabık oldukları bir konu vardır. Atatürk ve rejim konusunda aralarında bir kavga yoktur ve hiç olmamıştır. Ana damarın Demokrat kanadı olarak bizim de hedefimiz Atatürk ilkelerini muhafaza ve müdafaa etmektir. Biz oldukça bayrak inmeyecek ezan susmayacak" dedi.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI