İzmir Barosunda, avukatların merakla beklediği genel kurul seçimleri iyice kızışırken, adaylar tek tek konuşarak projelerini anlattı. 7 bin 208 avukatın genel kurul da oy kullanması beklenirken, avukatlar 4 gruptaki 5 aday arasından seçin yapacak.
İzmir Barosunun seçimli olağan genel kurul başladı. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’ndaki ilk gün 4 grupta yarışan 5 aday konuşma yaparken, adaylar teker teker projelerini anlatarak oy istedi. İzmir Barosundaki seçim kızışırken, 7 bin 208 avukat, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayları mevcut Baro Başkanı Aydın Özcan ve Mehmet Kozan’ın başını çektiği iki liste ile Çağdaş Avukatların adayı Cemal Nedret Erdem, Milliyetçi avukatların adayı Ergun Sakızlı ve Bağımız Savunma Grubu’nun adayı Ahmet Dokucu arasında bir seçim yapacak.
"Bizim çözüm odaklı taleplerimiz dikkate alınmadı"
16 Ekim 2016’da yapılacak seçim öncesi açıklama yapan Milliyetçi avukatlar grubunun adayı Ergun Sakızlı, ’’Biz radikal olmayan, bölücü olmayan ılımlı sol, merkez sağ ve sağdaki herkesi kucaklamak için yola çıktık. Özellikle son iki yıldır yönetim kurulu üyeliğimiz sırasında bize gelen sesli yada sessiz haykırışları gayet iyi biliyoruz. Fakat biz tek başımıza bu mücadeleyi veremedik. Bizim çözüm odaklı taleplerimiz dikkate alınmadı. Meslektaşlarımızın sıkıntılarının ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bu kilitlerin anahtarlarının biz de olduğunu biliyoruz. Biz buna inanıyoruz, meslektaşlarımızda inansın. Kadromuzla, arkadaşlarımızla çözüm odaklı geleceğiz" dedi.