CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), 24 Haziran seçimleri için yapacağı çalışmaları koordine edeceği Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışını yaptı. Açılışta konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sokaklarda, evlerde, tarlalarda, dükkanlarda, köylerde halka ulaşacaklarını ve her yerde kendi projelerini anlatacaklarını söyledi. Yücel, partinin kendi kurtuluş reçetesi ile halka gideceğini belirtti.

Çankaya semtinde Şair Eşref Bulvarı'nda bulunan SKM'nin açılışına; CHP İzmir milletvekilleri, milletvekili adayları, belediye başkanları ve çok sayıda partili ile sendika temsilcileri katıldı. Programda konuşan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, 24 Haziran seçimlerinin, AK Parti'den kurtuluşun tarihi olacağını ileri sürdü. 24 Haziran'a kadar hiç durmadan kapı kapı, sokak sokak, adım adım tüm İzmir'i dolaşarak çalışacaklarını belirten Yücel, seçim için yapacakları çalışmaları arttırarak devam ettireceklerini söyledi. Yücel, "SKM, tüm çalışmalarımızın koordine edileceği, bizlere destek vermek veya bilgi almak için gelecek vatandaşlarımızın ağırlanacağı, sosyal medya ve bilişim ekibimizin çalışacağı, '24 Haziran'da Türkiyem kazanacak, biz kazanacağız ve 16 yıllık beceriksiz yönetim sona erecek' diyen herkesin evi olacak. Bu merkez CHP'nin değil, İzmir'in buluşacağı, dileyen herkesin gelip çalışacağı, bilgi alacağı, gönüllü olacağı bir halk merkezidir. Bizim kapımız da tıpkı gönlümüz gibi herkese açıktır" dedi.

"MESELE MEMLEKETSE GERİSİ TEFERRUATTIR"

Açıklamasında, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili de konuşan Başkan Yücel, "24 Haziran'da, Türkiye Cumhuriyetine yakışan bir Cumhurbaşkanı olacak sayın Muharrem İnce'nin seçileceğine ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu devlet yönetimine yeniden döneceğimize yürekten inanıyoruz" diye konuştu. Bu yolda, bu mücadelede en büyük desteği İzmir'in vereceğinden, güneşin İzmir'den doğacağından en ufak bir şüphelerinin olmadığını söyleyen Deniz Yücel, şunları söyledi:

"Bizim sevdamız koltuk bilmez, makam tanımaz, kula kulluk etmez bir sevdadır. Bizim makamımız halkımızın kalbinde, sevdamız bayrağımızın hilalinde ve yıldızındadır. 'Mesele memleketse gerisi teferruattır' diyen tüm İzmirlilerle birlikte çalışmaya, 24 Haziran'da demokrasinin, cumhuriyetin, adaletin, barışın ve halkın iktidarını kurmaya hazırız."

CHP HALKA PROJELERİNİ ANLATACAK

Konuşmasının devamında iktidarın politikalarını eleştiren Başkan Yücel, "Halkın, 16 yıldır sürdürülen ayrımcılık ve çatışma politikalarından, ekonomide ülkenin çöküşünü hazırlayanlardan, her demokrasi dediklerinde artan baskılardan ve zorbalıklardan, devletin sahte cemaatlere ve terör örgütlerine teslim edilmesinden, daha fazla cezaevi inşa etmeyi ve yargıyı tüm kurumlarıyla esir almayı adalet zannedenlerden, kadınlarımızı ikinci plana atıp, özgürlük ve gelecek isteyen gençlerimizi hain ve çapulcu diye yaftalayanlardan kurtulmak için gün saymaktadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile birlikte sokaklarda, evlerde, tarlalarda, dükkanlarda, köylerde halka ulaşabilmek için çalışacaklarını ve her yerde kendi projelerini anlatacaklarını vurgulayan Yücel, partinin kendi kurtuluş reçetesi ile halka gideceğinin altını çizdi. Yücel, "Ülkeyi 16 yıldır AKP'nin ne hale getirdiğini, ellerinde tüm imkanlar varken çözüm için hiçbir şey yapmadıklarını anlatacağız" diye konuştu.

Yücel'in konuşmasının ardından SKM'nin açılışı yapıldı. Partililer ve milletvekili adayları, birlikte SKM'yi dolaştı.

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI